Strešni prtljažniki in kovčki

Strešni prtljažniki in kovčki so odlična rešitev, če vam primanjkuje prostora v prtljažniku in bi želeli ta prostor še nekoliko razširiti. Z enostavnim sistemom za natikanje in iztikanje so strešni prtljažniki in kovčki postali že nepogrešljiva avto oprema številnim družinam, ki zaradi tega pripomočka prihranijo kar nekaj prostora v avtu, ko to potrebujejo. Ko strešni prtljažniki in kovčki niso več potrebni, jih le staknemo in shranimo na primerno mesto, kjer počakajo do naslednje uporabe.

Strešni prtljažnik se pričvrsti na vzdolžne strešne nosilce, ki so pogoj, da so strešni prtljažniki in nosilci sploh primerna rešitev za vas. Strešni prtljažnik je lahko prilagodljiv in ustreza vsem vrstam in tipom vozil. Predvsem v tem se strešni prtljažnik razlikuje od vzdolžnih strešnih nosilcev, ki so različni za vsak tip in vrsto vozila.

Strešni kovček je navadno zaprt in ne prepušča vode. Prav zaradi tega je strešni kovček primeren za shranjevanje in prevoz raznih stvari oz. vseh tistih, ki niso občutljive na nizke ali visoke temperature, saj strešni kovček naših stvari ne zaščiti pred tem. Velikost strešnega kovčka je ena izmed bolj pomembnih lastnosti, saj le-ta določa, kolikšen del tovora bomo lahko odložili v njih. Oblika kovčka je največkrat aerodinamična, saj se le tako lahko uspešno spopada z velikimi hitrosti, ki jih razvijajo vozila. Tudi poraba vozila bo ob uporabi kovčka nekoliko večja, saj tudi aerodinamična zasnova ne omogoča popolnoma nične obremenitve.

Centralno zaklepanje je ena izmed ne najbolj nujnih funkcij, ki pa nam lahko precej olajša delo s strešnimi kovčki. Strešni kovčki so namreč pogosto zelo visoko nameščeni, zlasti, če imamo avtomobil z nekoliko višjo streho. Zaradi tega je lahko zaklepanje in odklepanje precej težavno in s centralnim zaklepanjem lahko te težave odpravimo.

Prtljažnik za kolesa je še ena izmed stvari, ki sodijo v isto rubriko kot strešni prtljažniki in kovčki. Obstaja takšen prtljažnik za kolesa, ki se namesti na streho avtomobila in takšen, ki ga lahko namestite na zadek avtomobila. Vsak prtljažnik za kolesa omogoča varen prevoz omejenega števila koles, le da pri slednjem ne potrebujete vzdolžnih prečnih nosilcev, ki jih žal nima vsak avtomobil.

Ne glede na vrsto prtljažnika ali kovčka, ki ga uporabljate ali ga nameravate uporabljati, je enostavnost natikanja in iztikanja bistvenega pomena, da boste z vašim kovčkom ali prtljažnikom zadovoljni. Te stvari največkrat potrebujemo takrat, ko se odpravimo na dopust ali se vračamo domov. Pred tem imamo navadno obilo dela s pakiranjem stvari, ki jih bomo na dopustu potrebovali in zadnje, kar si v tistem trenutku želimo, je to, da bi še uro ali dve porabili za namestitev strešnega prtljažnika ali kovčka.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti, Zunanjost. Zaznamek za trajno povezavo.

1 Response to Strešni prtljažniki in kovčki

 1. Jovica says:

  Pozdravljeni!
  Me zanima, kaj naj vzamem za reparacijo svojega strešnega kovčka, sa zunanje strani?
  Ali obstaja kakšna pasta, ali vosek, za poliranje?
  Kovček je starejši, menim da ni od plastike.

  Lp, Jovica.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja