Zaščita podvozja 2.del

V prvem delu si lahko prebete začetek postopka.

Za neko osnovno zaščito obstaja precej različnih sprejev, najbolje se odreže Krown, 250ml stane okrog 6€. S sprejem lahko nanesemo zaščito po celem podvozju, ni priporočljivo sprejanje izpuha. Lahko sprejate tudi vitalne dele,  saj deluje tudi kot lubrikant. Predvsem pa je Krown odličen za plehovje, za šasijo je bolje naslednje.

Če želite delo opraviti nekoliko bolj profesionalno, po pranju podvozja najprej z razredčilom razmastite mastne dele. V primeru, da zasledite rjo jo poizkusite zdrgniti stran z železno krtačo (po domače dratpiršno), ali pa se poslužite postopka, ki se imenuje peskanje, na delih kjer je rja lahko premažete še s ferosanom. Potem sledi nanos zaščite, za kar je odličen antikorozin, ki ga dobite skoraj v vsaki trgovini z barvami. Ko smo nanesli antikorozin je priporočljivo vse skupaj prebarvati še z dvokomponentno barvo. Posvetujte se s prodajalcem barv, prepričan sem da vam bo rade volje pomagal.

Delo je končano, če vam je ostalo še kaj časa pa si le poglejte kako se pripraviti na zimske razmere. Lep dan še naprej!

Ta vnos je bil objavljen v Podvozje z značkami , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

1 Response to Zaščita podvozja 2.del

  1. SAID says:

    Pozdravljeni!
    Mene zanima ali delate zaščito tudi z zaščitnim sredstvom dinitrol HS1000 ter pod kakšnim pritiskom v barih je najbolj učinkovito oz. preporočljivo nanašanje zaščite.
    l.p.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja