Priprava na zimske razmere 1.del

Od 15. Novembra dalje je v prometu obvezna uporaba zimske opreme. Ob tem prvo pomislimo na zimske pnevmatike. Za bolj varno in udobno vožnjo pa lahko poskrbimo še na marsikater način.

Več o zimskih pnevmatikah sem že napisal v drugem delu članka shranjevanje pnevmatik, ne pozabite pa tudi na zaščito podvozja.

Če se kar pogosto vozite po nekoliko manj prevoznih ali slabo spluženih in posutih cestah nikar ne pozabite na snežne verige. Ponudba je zelo široka, odsvetujem pa nabavo verig nižjega cenovnega razreda (do 30€), saj vam tako verigo lahko kaj kmalu strga, posledice pa so ponavadi nič kaj prijetne. Za ceno 50-60€ boste dobili že kar kakovostne in močne verige, ne pozabite pa pogledati na dimenzije katerim pristajajo verige in če le-te pristajajo vaši dimenziji. Ne dolgo nazaj so prišle na trg tudi tekstilne snežne verige, cene se pričnejo pri 60€, so pa zelo enostavne za montažno in jih toplo priporočam saj se odlično odrežejo tako na snegu kot na ledu, operemo jih lahko kar v pralnem stroju in zasedejo precej malo prostora. Edini slabosti verig sta da so uporabne za 2-3 sezone, odvisno od prevoženih km in da se nekoliko slabše odrežejo pri vožnji v klanec. Ko so prišle te neke vrste nogavice na trg, sem tako kot vsak pomislil, to se takoj strga, nima nobenega oprijema itd. , vendar so me presenetila priporočila od vseh, ki jih uporabljajo, tako da sem se jih odločil stestirati tudi sam. Priznam, odlično se obnesejo.

Več si preberite še v Priprava na zimske razmere 2.del.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti z značkami , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja