Avto preproge za starodobnike

Pri novih avtomobilih nimamo z rezervnimi deli in dodatno opremo prav nobenih težav. Dobimo jih lahko v vsaki trgovini z deli in opremo, naročimo pri vsakem mehaniku, na spletu, poiščemo pri prodajalcu poškodovanih vozil po delih, celo na avto odpadu. Če ste se odločili, da boste “za dušo” vozili starodobnika, pa je seveda povsem drugače. Kar nekaj truda je potrebnega, da najdete primerne nadomestne dele in pogosto jih je treba naročiti tudi iz tujine. Nič drugače ni z dodatki. Celo avto preproge, ki bi ustrezali dimenzijam starodobnika je težko najti. V trgovini s tepihi za avtomobile lahko kliknete na izbrano znamko in izbran model, ter ugotovite, da zanj sploh ni tipskih avto tepihov, saj je vaš avto preprosto prestar, da bi se takšna proizvodnja izplačala.
Kaj lahko naredite? Rešitev so avto preproge, izdelane po meri.

Avtomobilski tepihi za starodobnike.

Material za avto preproge

Najbolje se je odpraviti v trgovino s preprogami za dom, kjer so na voljo preproge oziroma mehke talne obloge v roli, ki vam jo odrežejo na metre. Izberite barvo, ki se poda notranjosti vašega starodobnika. Avto preproge naj bodo po obdelavi zgornje površine “preproste”, torej gladke, brez izrazito mehkih in kosmatih delov, sicer jih boste težko čistili in mehčali. Razen seveda v primeru, da si namensko želite imeti avto preproge, ki bodo mehke, debele in kosmate, saj bo to prispevalo k posebnemu učinku.

Na tepih položite svoje kroje, da vidite, koliko materiala potrebujete, ter se dogovorite, da vam tepihe iz njega izrežejo ter zarobijo.

Kroji za avto preproge

Kakšni kroji? Tisti, ki jih boste pripravili vnaprej. Na tla vašega starodobnika položite karton in ga izrežite v primerno obliko. Bodite pazljivi, da dobro ujamete vse okrogline. Tam, kjer je potrebno karton “pomečkati”, da se dobro prilega, bodo potrebne zareze, ki pa se jim velja v največji možni meri izogniti – da ne bo robljenje preveč zahtevno. Ko so prvi kroji nared, jih po potrebi prenesite na drug karton ali papir, kjer boste bolj natančni. Pri ravnih robovih si pomagajte z ravnilom, pri okroglinah s šestilom in modelarskimi pripomočki za risanje neravnih črt (“ravnili” z zaobljenimi linijami). Ko so kroji narisani popolno, jih izrežite.

Obroba avto preproge

Ko vam bodo v prodajalni, ki nudi tudi rezanje in robljenje talnih oblog, po krojih izrezali tepihe, je potrebno še robljenje. Z njim se prepreči, da bi se avto preproge ob robovih trgale in cufale. Obroba je lahko v enaki barvi kot preproga, lahko pa se odločite tudi za kontrast. Zakaj ne bi bež preprog obrobili z rdečo obrobo?

Ta vnos je bil objavljen v Notranjost. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja