Čiščenje platišč

So vaša (ALU) platišča zelo umazana. Preventivno se tega rešimo s sprotnim pranjem platišč z avtomobilskim šamponom. Če pa je za to prepozno, ste naleteli na težavo, ki jo bomo sedaj rešili.

Ko peremo vozilo, najprej operemo platišča s šamponom in jih dobro splaknemo. Potem vzamemo čistilo Aluminium Teufel (najboljše čistilo za platišča), ki ga lahko po želji tudi nekoliko razredčimo z vodo. Z gobo močno zdrgnemo platišča, jih temeljito speremo in obrišemo s krpo. Platišča še vedno niso povsem čista? Če imamo doma kaj polirne paste, jo nanesemo nekaj na krpo in poliramo po platišču, potem vzamemo suho krpo in odstranimo ostanke polirne paste. Počakamo nekaj časa in platišče ponovno operemo, najbolje samo z vodo. Če vaše platišče še vedno ni čisto, vam ne preostane več kaj veliko drugega kot peskanje in barvanje platišč, vendar pa je le-to precej drago (100-150€ za 4 platišča). Peskanje in barvanje pride v poštev tudi, če imate odrgnjena platišča, ali če se z njih lušči barva.

Zato ne pozabite ob pranju vozila vedno z gobo zdrgniti tudi platišč (za to početje imejte drugo gobo, kot za pranje vozila), saj se boste s tem znebili zažrte umazanije. Če imate letne in zimske gume vsake na svojih platiščih, dobro očistite platišča in pnevmatike, preden jih pospravite. Več o shranjevanju pnevmatik po sezoni pa si preberite v članku shranjevanje pnevmatik, kjer boste izvedeli, kje in kako hraniti pnevmatike poleti in pozimi, da le-te izgubijo čimmanj na kvaliteti. Lep dan še naprej!

Ta vnos je bil objavljen v Platišča z značkami , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja