Katere vrste nosilca za prevoz koles je najbolje izbrati in zakaj

Kolesarjenje je ena od najbolj priljubljenih aktivnosti. Odlično se obnese tudi v kombinaciji s kampiranjem. Kljub vsemu pa se pogosto pojavi težava, kako v kamp pripeljati prav vso potrebno opremo za kampiranje, povrhu pa še kolesa. V največjo pomoč so nam zagotovo dodatni nosilci koles. A kateri avtomobilski nosilci se lahko najbolje obnesejo?

Obstajajo trije različni sistemi prtljažnikov za prevoz koles. To so avtomobilski strešni nosilci za kolesa, nosilci koles za kljuko ter nosilci za prtljažna vrata.

Avtomobilski strešni nosilci za kolesa omogočajo prevoz štirih koles

Kolesa morda še najpogosteje prevažamo na strehi. Številni karavani in enoprostorci imajo namreč že serijsko nameščene strešne sani, na katere se lahko namesti prečke ter nosilce za kolesa.

Ključna prednost strešnih nosilcev za avto je tudi ta, da lahko brez težav prevažate štiri kolesa hkrati. Sama namestitev je sicer nekoliko težja, ker je potrebno kar nekaj vaje pa tudi dovolj moči, še posebej če je vozilo nekoliko višje. Med prevažanjem koles pa je treba biti ves čas izjemno pozoren na višino, še posebej v primeru garažnih hiš, podvozov, nizkega drevja v kampu ter podobno.

Nosilec za kolo drži na avtu rdeče cestno kolo.

Kakšna je cena za avtomobilske strešne nosilce za kolesa

Cene strešnih nosilcev za kolesa so lahko zelo različne. Najcenejši avtomobilski nosilci za kolesa so na voljo že za 30 evrov za eno kolo. Nekoliko bolj kakovostni so na voljo za okoli 50 evrov. K temu je treba dodati še ceno osnovnega prtljažnika. Ta je odvisna od tipa vozila in se giblje nekje med 50 in 70 evri.

Avto strešni nosilci za kolesa so za nakup na voljo tudi v spletnih prodajalnah, kjer so cene praviloma dostopnejše.

Še nekaj pomembnih dejstev v povezavi z uporabo nosilcev za kolesa na strehi vozila

Če na strehi svojega vozila prevažate kolesa, nikakor ne uporabljajte prenizkih podvozov. V nasprotnem primeru lahko poškodujete kolesa, pa tudi prtljažnik in seveda streho avta. Vozilo, naloženo s kolesi, je veliko bolj občutljivo na sunke vetra. Zaradi večjega upora zraka se poviša tudi sama poraba goriva. Električnih koles pa se s pomočjo takšnih nosilcev večinoma ne prevaža, saj je lahko skupna teža na strehi preprosto prevelika. Največkrat se jih zato namesti na kljuko prtljažnika avtomobila, a tudi tam je potrebno preveriti najvišje obremenitve.

Ta vnos je bil objavljen v Ostali prispevki z značkami , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja