Prosta delovna mesta

V današnjem času je iskanje prostih delovnih mest za brezposelne zagotovo obdobje, ki je polno stresa in skrbi, saj je povpraševanje po delu večje, kot je ponudba na trgu dela. Posamezniki se z brezposelnostjo lahko srečujejo večkrat in ponavljajoče, predvsem zaradi kratkoročnih oblik dela. Zato brezposelne osebe spremljajo negotovost glede zaposlitve, težek socialni položaj, začaran krog kratkoročnih zaposlitev ter tudi občutek ne nadzorovanja svojega življenja. Trenutna ponudba prostih delovnih mest na trgu velikokrat marsikomu ne omogoča, da bi lahko poiskal sanjsko zaposlitev. Prav tako zaposleni, ki niso zadovoljni s svojim delovnim mestom tam vztrajajo, ker si ne želijo ali se bojijo brezposelnosti.

Prosta delovna mesta

Za prihodnost bo zelo pomembno iskanje prave oblike prostih delovnih mest oziroma pravo obliko dela, s katerim bomo zadovoljni tako iskalci zaposlitve, kot tudi delodajalci. Pomembno dejstvo je, da na eni strani dodajamo na drugi strani pa jemljemo. Kar pa tudi pomeni, da z večanjem fleksibilnosti delodajalcev zmanjšujemo pravice in socialno varnost zaposlenih.

 

V času recesije in visoke brezposelnosti so izpostavljeni zlorabam in izkoriščanju tako brezposelni kot tudi zaposleni. Prisiljeni so sprejeti zanje zelo neugodne razmere dela, neugodna delovna razmerja in plačilo, ki je tako zelo nizko, da se s poštenim delom zelo težko preživi.

 

V današnjem času morajo iskalci zaposlitve iskanju prostih delovnih mest nameniti precej več časa, kot pa je to bilo v časih, ko je bilo le teh na pretek. Iskalci zaposlitve morajo biti sistematični in uporabljati različne metode iskanja zaposlitve. Kako intenzivno iskalec išče zaposlitev oziroma prosta delovna mesta je tudi odvisno od socialnega statusa. Veliko je ljudi, ki brez službe zelo težko preživijo že mesec ali dva, zato je za te ljudi najbolj pomembno, da najdejo hitro zaposlitev ne glede na to kakšno delo je. Prosta delovna mesta so v veliki večini bolj namenjena moškim, kot ženskam. Vzrokov tega pa je zagotovo več.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja