Ste že opravili pomladansko čiščenje stanovanja

Današnji članek ne bo namenjen negi avtomobila in ostalih jeklenih konjičkov, temveč čiščenju in negi našega stanovanja, kar je prav tako pomembno kot nega za avto. Pomlad je pred našimi vrati, s sončnimi žarki, ki vstopajo v naše stanovanje pa se razkrije tudi ogromna količina prahu in nesnage, ki se nam hočeš ali nočeš čez zimo nabere v stanovanju.

Pripravite si orodje, tekoče milo, krtače, krpe in ostala čistila ter se podajte na pot k čistejšemu stanovanju, oz. vsaj v branje nasvetov kako do čistejšega stanovanja.  Najboljši nasvet, ki vam ga lahko dam je ta, da s čiščenjem ne odlašate in se ga lotite čim prej. Večina ljudi s čiščenjem odlaša tako dolgo, da se nabere trdovratna umazanija, ki jo je res težko odstraniti. Z rednim čiščenjem si boste to nalogo precej olajšali. Čeprav redno sesamo in brišemo prah, se ta še vedno nabira v težko dostopnih kotičkih.

Pomladansko čiščenje je običajno precej bolj obsežno od ostalih tipov čiščenja, zato se takrat posvetite še pomivanju oken, pečice, če vam uspe operite večino tkanin v vašem domu, preproge in tako dalje. Veliko lažje vam bo, če se boste čiščenja lotili z nekim načrtom. Vsekakor je bolje začeti na zgornjih delih hiše ali stanovanja, da umazanijo potiskamo navzdol in si ne delamo dela dvakrat. Ta čas lahko porabite tudi za to, da se znebite starih stvari, ki so vam v napoto. Toplejši dnevi nam omogočajo tudi, da zimske stvari kot so bunde in podobno pospravimo v omare, saj nam po vsej verjetnosti zasedajo še kako potreben prostor.

Za čiščenje se odločite takrat, ko imate res čas, saj stanovanje očistiti površno nima smisla. V primeru, da vam le-to ni ljubo pa se lahko odločite tudi za najem čistilnega servisa, ki bo prostore očistil namesto vas.

čiščenje

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja