Za življenje brez dlak poskrbi laserska depilacija

Ne obstaja veliko žensk, ki se ne bi brile na redni ravni ali na kakšen drugačen način poskrbele za odstranjevanje dlak. No ja teh načinov odstranjevanja dlak je mnogo, nekateri so bolj obstojni, drugi manj. Med najdlje časa obstojnimi je zagotovo lasersko odstranjevanje dlak.

Samega postopka ne bomo opisovali prav na široko, se bomo pa zato posvetili nekaterim prednostim in slabostim tega postopka. Lasersko odstranjevanje dlak se najpogosteje uporablja na bikini predelu, obrazu, nogah, rokah in pazduho, skoraj povsod.

Postopek je hiter in neboleč, odstrani pa tudi trdovratne črne dlake, ki jim nekateri drugi postopki ne morejo do živega. Pred postopkom odstranjevanja dlak se vsaj 6 tednov ne britje in odstranjujte dlake na kakšne drugačne način, saj se prekratkih dlačic ne da odstranjevati. Dobro se je tudi umikati direktnim sončnim žarkom, ko so ti najmočnejši pred in po postopku, saj je le-ta lahko malce manj učinkovit ob izpostavljenosti soncu.

Sam postopek je, kot smo že omenili precej hiter. Po končanem odstranjevanju boste verjetno dobili kakšno kremo, ki bo poskrbela, da koža ne bo razdražena. Vaš naslednji obisk lahko planirate čez nekaj tednov (okoli 4-6 tednov). Da so dlake popolnoma odstranjene je potrebnih več postopkov. Od tipa kože,dlak in genetike je odvisno koliko postopkov je potrebni, da dlak ne bo več.

Koža je po odstranjevanju malce razdražena, ker gre za laser. Občutek je podoben, kot če bi vas blago opeklo sonce. Običajno traja kakšen dan ali dva, nato pa občutek mine. O cenah je težko govoriti, saj se med seboj razlikujejo, odvisno od kozmetičnega salona. Najbolje je, da vaš salon pokličete in se z kozmetičarko dogovorite o cenah, obisku in tako naprej.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja