Zimske pnevmatike za novo sezono

Za jesenjo pride zima, zimske razmere na cestah pa so tiste, ki zahtevajo posebne priprave našega avtomobila – najpomembnejša zimska avtomobilska oprema pa so gotovo zimske pnevmatike. O izbiri in nakupu je smiselno razmišljati dovolj zgodaj in ne šele jeseni, ko se vedno bolj približuje datum, ko je tudi zakonsko pnevmatike na avtu treba zamenjati.

arabci

Če se boste iskanja pnevmatik lotili dovolj zgodaj, boste lažje našli tudi bolj ugodno ceno oziroma izkoristili kakšno akcijo, s pomočjo katere boste lahko dobili tudi popust. Vsekakor pa je pomembno tudi, da izberete čim bolj kvalitetne zimske pnevmatike, za kar je veliko večja verjetnost, če si boste za izbiro vzeli dovolj časa.

Kako torej izbrati najboljše zimske pnevmatike in katere so sploh najboljše? To je odvisno od modela vozila, ki ga imate, ter od tega, v kakšnih razmerah boste pnevmatike najbolj uporabljali. Dobro je pred nakupom preveriti, katere pnevmatike bi bile primerne za vaše vozilo ter kakšne so njihove tehnične in druge lastnosti. Pri izbiri si lahko pomagate z različnimi testi, ki vam lahko ponudijo vpogled v to, kako se določene zimske pnevmatike obnesejo na cestišču v določenih razmerah – na poledeneli ali zasneženi cesti, na spolzki cesti, ob nižjih temperaturah in podobno …

V času, ko je obvezna zimska oprema in s tem tudi obvezna uporaba zimskih pnevmatik, se razmere na cesti precej spreminjajo, pa tudi temperature so v zadnjih letih v tem času precej visoke, zato je ob nakupu pnevmatik dobro preveriti tudi, kako se zimske pnevmatike odzivajo ob višjih temperaturah in sončnem vremenu. Večina jih je namreč prilagojenih predvsem na zelo nizke temperature, ki so pričakovane v zimskem času, kar je tudi eden od razlogov, da jih ni priporočljivo uporabljati skozi celo leto oziroma poleti. Zato je prav, da vsako leto dvakrat zamenjamo pnevmatike na svojem avtomobilu – enkrat pomladi in drugič jeseni.

Ta vnos je bil objavljen v Pnevmatike. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja