Avtomobilski nadstreški proti toči

Veliko ljudi ima avtomobile in se vozi z njimi naokrog. Ko pa pridejo domov pa ga parkirajo ali na parkirišču, v garažni hiši, garaži, ali pa pod drevesom. Potem pa začne padati toča in je avto polen vdolbinic če ga niste imeli pod streho. Pred tem bi vas lahko rešili avtomobilski nadstreški.

Nadstreški za avto niso kar nekaj, vendar so namensko izdelana ogrodja s streho, ki ščitijo vaše jeklene konjičke pred vremenskimi vplivi kot je toča, sneg in pa tudi led. Vreme zna včasih biti prav nezemeljsko, ko močno piha veter, toliko da dež ali sneg padata postrani, toča zna tudi lomiti veje, strešnike in pa avtomobilske šipe, da ne omenimo še valovite kovine na avtomobilu.

Avtomobilski nadstreški so lahko različni. Njihova konstrukcija, oziroma ogrodje je lahko iz lesa, katerega se da različno oblikovati, in tako lahko tudi dobimo razne zanimive vzorce. Takšna konstrukcija je prijetna na pogled in pa tudi fleksibilna ter hkrati močna. Streha pa je lahko ravna ali pa ima nek naklon, da se na njej ne nabere preveč snega, in da ima voda kam za odtekati. Nadstreški za avto pa so lahko tudi kovinski. Kovinska konstrukcija je močnejša od lesene, je bolj toga in pa težje jo je oblikovati. Na njo ne moramo dajati raznih dodatkov saj bi jih bilo potrebno privariti ali pa vrtati luknje, kar lahko oslabi moč konstrukcije ali pa poškoduje zaščito pred rjo.

Kovinski nadstreški za avto lahko zarjavijo, če niso zaščiteni, ali pa se zaščita poškoduje. Tramovi za les pa ne morejo zarjaveti, lahko pa strohnijo, zato jih je potrebno prebarvati z zaščitnim lakom, ki pa se vpije v les in ga tako tudi zaščiti.

Če ste že bili kdaj žrtev toče, se zamislite, avtomobilski nadstreški bi vaš avto lahko obvarovali pred točo, zato le najdite prostor kjer bi lahko enega imeli.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja