Poceni in kvaliteten akumulatorski vijačnik

Če je v vas malce sam svoj mojstra, potem zagotovo potrebujete razna orodja, prav vam bo prišel tudi akumulatorski vijačnik, ki vam bo zaradi svojega akumulatorja, v katerem hrani električno energijo in jo uporablja za svoje delovanje, omogočil, da ga lahko uporabljate dobesedno vsepovsod, razen seveda v vodi, saj se elektrika in voda ne razumeta najbolje. Akumulatorski vijačnik lahko uporablja tudi vaša žena, saj je njegova uporaba preprosta. Vzameš dovolj velik vijak, ga nastaviš, naciljaš in pritisneš gumb. To je vsa umetnost.

Vijačniki pridejo še posebej prav, če na veliko kupujete pohištvo iz Ikeje. Njihovo pohištvo je takšno da ga dobite v kosih, vi pa ga morate sestaviti. Pri tem je potrebno kar nekaj vijačenja in sestavljanja. Da pa nas ob koncu dneva ne bo bolelo zapestje, v primeru če bi uporabljali navaden vijačnik, pa zato uporabite akumulatorski vijačnik. Potrebujete le polen akumulator, ustrezne nastavke ter nekaj “švica” in “mišic”.

Akumulatorski vijačnik je narejen tako, da ima akumulator, ta je običajno narejen iz li-ionskih celic, ki hranijo električno energijo. Ti akumulatorji so zelo kvalitetni in boljši od klasičnih, hranijo pa lahko tudi več miliamperskih ur. Ta energija se porablja za pogajanje električnega motorja v sami napravi, motor tudi ne sme biti bilo kateri, ustvariti mora dovolj navora, da lahko vijak dobro zategne in tudi odtegne. Akumulatorski vijačnik ima v sebi tudi elektronsko vezje katere namen je da ugotovi, kdaj lahko še vrti in kdaj ne more, ter v tem primeru motor ustavi, da se ne uniči. Motor pa poganja os, na kateri lahko menjamo vijake, ki so lahko raznih velikosti in oblik. Akumulatorski vijačnik je res dobro orodje, ki ga je priporočljivo imeti v vsakem stanovanju ali domu. Nikoli ne veš, kdaj ga boš potreboval, pa naj bo to za vijačenje novega pohištva ali pa za razstavljanje starega. Še posebej pa če boste potrebovali orodje tam kamor ne morete potegniti kabla za elektriko.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja