Avtosedež, ki ga raje ne kupite

Blagovna znamka SimpleParenting se je pojavila pred nekaj leti in starše osvojila z inovativni pristopom zasnove. Avtosedež je pri njih v bistvu kar celoten voziček. Tako imate v prtljažniku na voljo celotno prostornino za ostale stvari, ki jih vozite v prtljažniku. Ogrodje in kolesa se skrijejo ob avtosedež in praktično skoraj ne zavzemajo dodatnega prostora. Za zaščito avtomobilskih sedežev pred umazanijo imate na voljo celo pokrivalo koles.

Ko inovativna zasnova ni dovolj

Ne glede na inovativen pristop in odlično izvedbo skritega »vozička« in navdušenju nad izdelkom SimleParenting Doona predvsem s strani modnih osebnosti se je izkazalo, da avtosedež pade na testu tam, kjer je najbolj pomembno, pri varnosti. Donna je na testih ADAC pogrnila na celi črti. Doono so testirali tako brez podstavka kakor tudi z IsoFix podstavkom, ki pa mu prav nič pomagal k boljši oceni. Nasprotno avtosedež SimpleParenting Doona se je s podstavkom IsoFix odrezal celo najslabše od vseh testiranih sedežev. Bolje se je obnesel celo isti avtosedež brez IsoFix podstavka, kar je kar nekoliko presenetljivo, saj je splošnem velja, da podstavki, ki se namestijo v IsoFix priključke v avtu bistveno doprinesejo k izboljšanju ocene.

Mislim, da se je proizvajalec te napake zavedal že kmalu po pričetku izdelave, zato je kmalu luč sveta zagledala nova različica z imenom Doona+. Tudi ta različica je bila testirana s strani ADAC-a še v istem letu, se pravi 2015 in je kot tako dobila pozitivno oceno. Tako z podstavkom ali brez podstavka IsoFix. Avtosedež SimpleParenting Doona+ je sicer pristal na repu pozitivno ocenjenih sedežav, a je vseeno pred nekaterimi veliko bolj zvenečimi imeni kot so CasualPaly ali Cybex.

Doona+ se po videzu na prvi pogled skoraj ne razlikuje od Doone in zato je zelo težko vedeti ali kupujete staro ali izboljšano različico, zato vam priporočamo, da se nakupu tega avtosedeža izognete oz od prodajalca zahtevate potrdilo, da v resnici dobite drugo, izboljšano verzijo Doona+.

Mogoče je pa bolje, da se obrnete kam drugam

Glede na vse zgoraj navedeno pa je mogoče bolje, da razmišljate o nakupu kakšnega drugega avtosedeža. V skupini 0+ kamor spada tudi zgoraj navedeni je ponudba zelo obširna. Po testih ADAC so v tej skupini zelo priporočljivi naslednji avtosedeži:
• Peg Perego Primo Viaggio SL z IsoFix podstavkom (test 2014, ocena ++)
• RECARO Privia z IsoFix podstavkom (test 2014, ocena ++)
• RÖMER Baby-Safe Plus SHR II z IsoFix podstavkom (test 2014, ocena ++)
• CYBEX Cloud Q brez ali z IsoFix podstavkom (test 2015, ocena +)
• GRACO SnugFix brez ali z IsoFix podstavkom (test 2015, ocena +)
• MAXI-COSI Pebble Plus v dveh variantah (test 2015, ocena +)
• Ter zgoraj navedeni avtosedež SimpleParenting Doona+ (test 2015, ocena +)

12-avtosedeziNaš predlog je, da v skupini 0+ izberete prav prvo navedeni avtosedež saj je podjetje Peg Perego tisto, ki ima najbolj razvejano prodajno in servisno mrežo in boste do avtosedeža zaradi konkurence lahko prišli najbrž bolj ugodno oziroma ga tudi prejmete v vseh potovalnih kompletij blagovne znamke Peg Perego.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja