Motorna olja po izjemno ugodnih cenah

motoroilSte se tudi vi že kdaj čudili, kako draga so motorna olja? Ne glede na to, kakšen tip olja uporabljate za svoj avtomobil, lahko ob zamenjavi to predstavlja kar velik strošek. Seveda pa nikjer ne piše, da morate imeti v avtomobilu prav tisto motorno olje, ki vam ga ponuja vaš mehanik. Kljub temu, da ta kupuje olja v sodih, torej bi moral imeti glede na količino precej bolj ugodne cene, namreč sploh ni tako. Pa ne zato, ker bi vsi mehaniki skušali zaslužiti tudi pri materialu in bi zato nanj dali še svojo maržo, temveč pogosto zgolj zaradi tega, ker dejansko ne iščejo najbolj ugodnih prodajalcev motornih olj. Jemljejo pri enemu dobavitelju, ki jim poleg olj dostavlja tudi veliko drugega materiala, s ceno pa se ne obremenjujejo kaj prida – nenazadnje bo plačala njihova stranka, ne pa oni.

Motorna olja visoke kakovosti za nizko ceno

V spletni prodajalni Silux, kjer lahko najdete prav vse za nego, vzdrževanje, servisiranje in tudi popravilo vašega avtomobila, smo preverili cene motornih olj in jih primerjali s ponudbo pri nekaterih mehanikih. Kar hitro se je pokazalo, da so cene ponekod višje, kar gotovo pojasnjuje dejstvo, da se vse več ljudi pri avtomobilih, ki niso več pod tovarniško garancijo,odloča,da bodo motorna olja po novem naročali kar sami, pogosto pa se kar sami odločijo tudi za zamenjavo. Nenazadnje je menjava olja precej enostavna,in če imaš pravo orodje, da najprej iz avtomobila iztočiš starega, ni prav nobenih težav. Domačih mehaničnih mojstrov pa ni vse več samo zato, ker so motorna olja na spletu cenejša, temveč seveda tudi zato, ker so izjemno drage tudi ure dela pri mehanikih. Marsikateri mehanik računa za svoje delo toliko, kot bi bil najmanj doktor znanosti.

Na kaj paziti, ko kupujete motorna olja?

V prvi vrsti morate seveda vedeti, ali potrebuje vaš avtomobil navadno ali sintetično olje, ter kakšna je njegova oznaka. To boste našli zapisano v vaši servisni knjižici. Če se na olja malo bolj spoznate, potem gotovo veste, da je olje mogoče včasih tudi nadomestiti z oljem z drugo oznako, vendar ne vedno. Če boste na primer starejše vozilo naenkrat napolnili s sintetičnim oljem, se vam lahko zgodi, da bo pričelo pod pokrovom hitro kaj puščati, saj imajo različna olja različne fizikalne lastnosti in se ne obnašajo enako. Če se na avtomobile in motorna olja spoznate, torej lahko naredite kakšno pametno prilagoditev, da boste tako še bolj prihranili ali izboljšali delovanje svojega avtomobila, sicer pa velja, da se vedno raje držite navodil proizvajalca in ne eksperimentirajte, saj se vam to gotovo ne bo obrestovalo.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja