Čiščenje zobnega kamna in implantat

ciscenje-zobnega-kamnaZobni kamen vsebuje velike količine bakterij, te bakterije pa napadejo vašo sklenino in dlesni. Prve spremembe na dlesni, ki jih povzroči zobni kamen, imenujemo gingivitis, v kolikor pa se pri čiščenju zob pojavi še ustni zadah in kri pri čiščenju zob, pa je bolezen napredovala v parodontozo. Ker si tega vsekakor ne želi nihče, je pomembno, da poskrbite za čiščenje zobnega kamna. Čiščenje zobnega kamna je nujno tudi pod dlesnijo, saj sicer lahko pride do umika dlesni in izgube kosti v čeljusti. Za čiščenje zobnega kamna je potrebno poskrbeti vsaj enkrat letno, nekateri pacienti pa se morajo čiščenja zobnega kamna poslužiti kar vsaka dva meseca. Čiščenje zobnega kamna sicer lahko poteka z ultrazvokom ali pa s poliranjem vseh zobnih površin.

Kaj pa je implantat? Implantat oziroma zobni vsadek je nadomestilo za korenino izgubljenega zoba. Implantat zobozdravnik vstavi na mesto, kjer je bila prej korenina zoba in pri tem pusti sosednje zobe nedotaknjene. Po nekje treh mesecih pa implantat popolnoma zraste s kostjo in tako se začne protetična nadgradnja. Implantat se sicer vstavlja z anestezijo v zobni ordinaciji, pred samim posegom pa se pregleda zdravje zob in dlesni ter splošno zdravje vsakega pacienta.

V kolikor tudi vas zanimajo implantati ali pa čiščenje zobnega kamna, vam torej vsekakor priporočam, da se oglasite v kateri izmed zobnih ordinacij ter se pozanimate o obeh zadevah. Informacije o implantatu ali čiščenju zobnega kamna pa lahko sicer najdete tudi na nekaterih spletnih straneh. Poskrbite za zdravje svojih zob tudi vi s kvalitetnimi storitvami zobozdravnika.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja