Najbolj popularne vrste masaž telesa

Obstaja mnogo različnih tipov masažne terapije. Od klasičnih švedskih pristopov, do globoke terapije in manj poznanih tehnik, kot je shiatsu. Glede na to kaj je naš namen in kaj pričakujemo od terapije, ali nam ta celi poškodbe telesa ali kaj drugega, lahko izbiramo izmed več različnih. Masažene vedno bila in bo tudi ostala ključi del terapije.

masažna terapija

Švedska masažna terapija

Švedska masažna terapija je standardna varianta, ki jo prakticirajo na klinikah, telovadnicah, toplicah in wellness centrih. Le-ta je pravzaprav sinonim masaže kot terapije. Z uporabo losjona in olja, masažni terapevti tipično pričnejo s širšim območjem masiranja, ki ga nato ožijo na tiste bolj problematične dele, zaradi katerih stranka sploh obišče terapijo. Tehnika vsebuje več različnih gibov, kot so dolgi gladki gibi, dvigovanje in rolanje, trenje s kratkimi krožnimi gibi in vibracije preko gibov tresenja.

Najboljša masaža za sproščanje

Aromaterapija

Terapija s pomočjo aromaterapije, z močno hlapljivimi esencialnimi olji, ki se jih doda oljem. Te se pridobiva iz rož in drugih rastlin. Esencialna olja imajo odličen vonj in edinstven potencial pri zdravljenju. Sivka je najbolj popularen vonj. Čeprav so olja po navadi izbrana glede na težavo pacienta, terapevt po navadi uporablja določena olja za relaksacijo, druga pa za poživljanje.

Masaža s toplimi kamni

Masaža s toplimi kamni zajema terapevta, ki polaga tople, ogrete kamne na specifične točke na našem telesu. Nato jih tudi drži na tem področju, da ne padejo iz njega. TI kamni so po navadi iz bazalta, tako imenovanega vulkanskega kamenja, ki dobro ohranja toplo za dlje časa. Toplina kamnov pomaga pri relaksaciji in lahko sprosti napete mišice. Tako lahko terapevt doseže predele zakrčenih mišic hitreje.

Masaža s toplimi kamni

Masaža globokih tkiv

Masaža globokih tkiv je osredotočena na doseganje vozlov naših mišic, ki se pojavijo na telesu. Osredotočena je na specifična problematična področja in bolj globokih delov mišic in drugega tkiva. Z uporabo namernega, počasnega božanja ali povzročanja trenja preko mišic, terapevt naslavlja kronično napete in razbolene mišice.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja