Izbira avtoradija

Avtoradio danes za marsikaterega avtoakustičnega navdušenca predstavlja osrednji del avtomobilskega ozvočenja. Res je, da so zvočniki eden izmed pomembnejših dejavnikov, kako do dobrega zvoka v vašem jeklenem konjičku, vendar brez dobrega avto radia tudi slednji nimajo takšnega učinka, kot bi ga mogli imeti.

V preteklosti so bili najbolj priljubljeni avtoradii, ki predvajajo CD-je, medtem, ko danes lahko izbiramo med številnimi drugimi možnostmi.

Najbolj priljubljeni so vsekakor avtoradio na usb ali na spominsko kartico. Tudi vizualno razlikujemo med enojnimi in dvojnimi oz. 2-DIN avtoradiji. Razlika med njima je v velikosti, pri nekaterih tudi v zmožnosti predvajanja različnih datotek. Namreč večina 2-DIN avtoradijev je poleg predvajanja avdio datotek zmožna predvajati tudi slikovno in video gradivo. Večina takšnih avtoradijev ima tudi zaslon na dotik, nad katerim so navdušeni številni posamezniki, vendar lahko tudi predstavlja precejšnjo oviro med samo vožnjo, saj nekateri med njimi potrebujejo precej močan dotik.

Vedno bolj priljubljeni med takšnimi do predvsem Pioneer avtoradiji, med katerimi nekateri omogočajo tudi avto radio z  vgrajeno navigacijo po originalnem modelu.  Slednje je vsekakor odlična kombinacija, če si želite imeti združeni dve uporabni napravi v eni. Tudi klasični Pioneer avtoradiji predstavljajo nekatere med bolj priljubljenimi modeli, saj so znani predvsem po odlični kombinaciji kvalitete in cene.

Preden se boste odpravili po nakupih za nov avtoradio, preberite nekaj revij ali pobrskajte po spletnih straneh, da dobite dober občutek o tem, kaj vam je na voljo. Če poznate koga, ki se spozna na avtoakustiko bolje od vas, povprašajte še njega za kakšen nasvet ali priporočilo, vendar pred tem razmislite o tem, kakšne lastnosti so za vas nujno potrebne.

Posnamite si svojo najljubšo glasbo in če je mogoče jo, v trgovini poslušajte na nekaterih izbranih avtoradijih. Tako boste dobili najboljši občutek za njihovo primerjavo. Glede na to, da je med vožnjo pomembna popolna zbranost, je najbolj pomembno, da je izbrani avtoradio lahek za upravljanje.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja