Izolacija ni pomembna samo v avtih, temveč tudi v hišah

Toplotne izgube skozi stene stanovanja ali hiše so brez ustrezne izolacije enormne, predstavljajo do 40% vseh toplotnih izgub stavbe. Dobra izolacija in kvalitetna fasada pa sta odgovorni za to, da v hiši ni preveč toplotnih izgub in tako odgovorni tudi za vaše prihranke.

Zakaj je izolacija hiše, predvsem fasade tako pomembna

Fasadna izolacija je tako zelo pomemben element vsake gradnje, saj z dobro izolacijo precej prihranimo pri stroških za ogrevanje, saj se toplota dlje časa zadrži v prostoru, zato nam ni treba prepogosto kuriti. Prihranki pa se ne poznajo samo pozimi, prihranimo namreč tudi poleti zmanjša poraba energije za hlajenje, saj se dobro izolirane stavbe segrevajo počasneje.

Dobra izolacija fasade izboljša varnost objektov, saj se za fasado uporabljajo negorljivi izolacijski materiali, ki pripomorejo k bistveno počasnejši širitvi požarov in tako omogočajo varno evakuacijo ljudi in premoženja, ter zmanjšujejo posledice požarov.

Materiali, ki jih uporabljamo za izolacijo

Različni izolacijski materiali so paro prepustni, s tem omogočajo tudi večje udobje bivanja, saj pripomorejo k »dihanju« objekta in s tem preprečujejo nastanek vlage ter posledično zmanjšujejo možnost nastanka plesni in podobnih nevšečnosti. Dobra izolacija pa, zaradi zvočne izolativnosti materialov, preprečuje tudi hrup iz okolice. Zvočna izolacija je še posebno potrebna pri predelanih stenah in talnih konstrukcijah, cilj pa je zadušiti predvsem udarni zvok, kot so udarci od tla ali hoja.

Za izvedbo fasadne izolacije se uporablja več različnih vrst, materialov in načinov. Med različne materiale spadajo: kamena volna, ki je najboljši in najkvalitetnejši material, poznamo pa tudi mineralne penjene plošče, lesno volni, fenolno peno, stiropor.

Naložba v dobro izolacijo se tako, kljub svoji ceni, splača, saj se nam kakršni koli stroški, ki jih imamo z izdelavo fasade, kmalu povrnejo s tem, ko prihranimo pri porabi energije gretja in hlajenja stavbe.

izolacija hise

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja