Kaj lahko sami naredite za boljšo prebavo?

Veliko mastne hrane, sladkarij, gazirane pijače in še bi lahko naštevali. Uživate vse to? Kako pogosto? Kako se po uživanju takšne hrane in živil počutite? Verjetno ne najbolje, kajne? Pogosto ste utrujeni, živčni, daje vas zaprtje ali napihnjenost ali še kaj podobnega. Poskusite vsaj mesec dni uživati zdravo hrano brez omenjenih živil. Videli boste, da je sprememba očitna. 

Izbira hrane in pijače zelo vpliva na vašo prebavo, posledično pa še na marsikaj drugega, ne nazadnje tudi na vaše zdravje. Donat Mg za boljšo prebavo in za boljše zdravje lahko v največji meri poskrbite kar sami. pri tem vam lahko pomaga tudi vaš osebni zdravnik, če so vam stvari do sedaj že preveč ušle iz rok in ne veste, s čim bi si še pomagali, da bi si prebavo izboljšali tudi na dolgi rok. 

Zdrava hrana za boljšo prebavo 

V prvi vrsti je za odlično prebavo pomembno, kaj dajete v usta in česa ne. Če je vaš jedilnik dovolj zdrav in dnevno uživate vsaj pet obrokov, kakor svetujejo tudi strokovnjaki s področja prehranjevanja, potem imate veliko manj možnosti, da se boste srečali s težavami, ki jih prinaša slaba prebava. 

Nikakor ne pozabite uživati dovolj sadja in zelenjave. Za številne med vami, zlasti pa za mlajše generacije, je značilno, da se sicer poskušajo pravilno prehranjevati, vendar pa na krožnike ne postavljajo dovolj zelenjave in niti ne uživajo dovolj sadja, kar pa je nujno za boljšo prebavo in za zdravje na sploh. 

Zdrava hrana in pijača za boljšo prebavo

Zdrava pijača za boljšo prebavo 

Na dobro prebavo v vašem telesu vpliva tudi dobra izbira pijač. Najbolje je, da uživate kar vodo in to v zadostni količini. Če se ukvarjate s športom, jo morate zaužiti še toliko bolje. Če vam voda ne odgovarja prav dosti, ker vam je za pitje preveč pusta, v kozarec vode lahko stisnete svež limonin sok ali kaj podobnega. Za dobro prebavo boste poskrbeli tudi s pitjem naravne mineralne vode Donat Mg, ki jo lahko kupite na vsakem koraku ter je cenovno dostopna za prav vsakogar med vami. 

Veliko gibanja za boljšo prebavo ter kakovosten spanec 

V končni fazi pa sta za boljšo prebavo ključna še gibanje in kakovosten spanec. Četudi se še tako zdravo prehranjujete in pijete samo zdrave napitke, pa vam to ne bo popolnoma pomagalo k dobri prebavi. Nikakor namreč ne smete pozabiti na zadostno mero gibanja in tudi na kakovosten ter zadosten spanec. 

Če imate kljub temu, da upoštevate vse navedene nasvete, težave s prebavo, pa se morate v tem primeru nujno posvetovati s svojim osebnim zdravnikom. 

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti, Uncategorized z značkami , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja