Kako najti pravega serviserja

Avtomobilski mehaniki so kot zdravniki, le da ti poskrbijo za zdravje vašega vozila. Ko izbiramo mehanično delavnico, kjer bomo servisirali naše vozilo, je pomembno, da je delavnica pospravljena in čimbolj čista, ter da vam delavnica ponuja tudi avtomat za kavo, pijačo, prigrizke. Verjetno si mislite, kaj pa ima to zveze s servisiranjem. Pa si poglejmo prednosti takih servisnih delavnic:

  • Glede na čistočo imajo očitno mehaniki dovolj časa, da pospravijo orodje za seboj, torej si bodo vzeli tudi čas za poslušanje vašega opisa problema na avtomobilu.
  • Mogoče si bodo vzeli celo čas za testno vožnjo, seveda skupaj z vami v vozilu.
  • Ker imajo na voljo kavo, pijačo in prigrizke, s katerimi boste lažje počakali, si verjetno vzamejo več časa za popravilo, le to pa je kasneje bolje in natančneje opravljeno.

Pri izbiri mehanične delavnice je pomembno tudi, da se prepričate, če imajo znanje ter dovolj in pravo opremo za diagnozo napake na vašem vozilu. Pravi mehanik vam mora znati ugotovitve v zvezi z  napako pojasniti na amaterju razumljiv način. Če imate v načrtu večje in dražje popravilo, naprej pri mehaniku izvedite lažje popravilo ali servis, kot je naprimer redni servis. Med opravljanjem servisa opazujte mehanika, kako si pripravi orodje in vse potrebno za delo, kako ravna z vašim vozilom, kako spreten in hiter je, ter podobno. Zapomnite si tudi kakšen je bil njegov odnos do vas pred in po opravljeni storitvi in kako vam je obrazložil kaj in kako je naredil. Če boste s storitvijo zadovoljni, ste najbolj verjetno našli pravega mehanika za vaše večje, zahtevnejše in dražje popravilo, kjer bi bile morebitne napake med servisiranjem lahko velik strošek.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti z značkami , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja