Kateri radar detektor izbrati?

Radar detektorjev je več vrst in v osnovi se vsi trudijo delati to, za kar so namenjeni – voznika opozarjati na nevarnost policijskega radarja v neposredni bližini. A žal to ne uspeva vsem enako dobro, zaradi česar tudi lastnik radar detektorja na radar naleti nepripravljen in neopozorjen. Najbrž se boste strinjali, da je bil nakup takega radar detektorja vse prej kot smotrn, saj najprej plačate prodajalcu detektorja, nato pa še policistom. V tem primeru bi bilo bolje, da tega detektorja sploh ne kupili, saj bi potem prihranili denar, na koncu pa se nanj ne bi zanašali in bi morda mimo policistov pripeljali počasneje.
Zaradi tega pogosto rečemo, da vas nakup radar detektorja lahko stane trojno, če ne kupite ustreznega modela. N slovenskem trgu je namreč prisotnih kar nekaj radar detektorjev, ki svoje delo opravljajo slabo, ali pa ga sploh ne opravljajo. Težava je v tem, da so uvoženi iz drugi držav in niso primerni za naš trg. Policijski detektorji v različnih državah delujejo na različnih frekvencah, zato radar detektor, ki je narejen za ameriški trg in njihove radarje, v Sloveniji ne bo pravilno deloval in slovenskih policijskih radarjev ne bo zaznal.
Drug problem pa so poceni kitajski ponaredki, ki pa tudi ne delujejo tako, kot bi morali in so v najboljšem primeru površni. To pa pomeni, da se nanje ne boste mogli zanesti in boste prav tako lahko na radar naleteli nepripravljeni.
Načeloma velja, da boste za zanesljiv radar detektor morali odšteti vsaj 400-500 EUR, za vgradnega pa še nekaj več. Ampak to so profesionalni detektorji, na katere se boste lahko mirno zanesli.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja