Kemično čiščenje

Za kemično čiščenje notranjosti potrebujemo posebno kemično čistilo, če pa tega nimamo pa lahko uporabimo tudi navaden avtomobilski šampon, ki pa nujno mora biti brez voska. Potrebujemo še vodni sesalnik, škropilnico, krtačko in krpo. Šampon redčimo z vodo, in sicer 1:30 do 1:50. Če je vozilo zelo umazano oz. je v notranjosti veliko peska ali podobnih reči, ga najprej na hitro posesamo. Avta se lotimo od strehe proti podnju.  Seveda pa vozilo popolnoma izpraznimo.

Najprej očistimo strop. S škropilnico nanesemo čistilo po delih stropne obloge in s krpo zdrgnemo poškropljeno tekočino, potem spet poškropimo čistilo po delu stropne obloge in zdrgnemo s krpo in ponavljamo toliko časa, da ne očistimo celotne obloge. Deli, po katerih nanesemo čistilo naj ne bodo večji od 50x50cm. Sproti lahko tudi že očistimo vse senčnike, plastike in stropne luči, držala itd. Stropnih oblog načeloma ne sesamo.

Za stropom, se lotimo vrat. Če imamo na vratih tekstilne obloge, najprej očistimo te, potem pa še plastiko. Tekstil dobro naškropimo s čistilom in zdrgnemo s krpo, če pa jetekstil bolj umazan, lahko tudi na rahlo zdrgnemo s krtačko, potem se lotimo še plastik, na katere nanesemo čistilo in jih obrišemo, če je umazanija še vedno prisotna pravtako uporabimo krtačo, v skrajnem primeru lahko tudi nekaj razredčila, vendar previdno z njim, saj lahko poškoduje barvo na plastiki. Ko očistimo celotna vrata še z vodnim sesalnikom posesamo tekstil.

Armaturno ploščo očistimo tako kot vso ostalo plastiko. Potem se lotimo vseh stebričkov, ki jih očistimo glede na material, ali kot stropno oblogo ali pa kot plastiko.

Ko očistimo, stropno oblogovrata in stebričke se lahko najprej lotimo prtljažnika, naškropimo plastiko in jo obrišemo, po potrebi tudi skrtačimo, naškropimo tudi vse tekstilne obloge in jih skrtačimo ter posesamo z vodnim sesalnikom, pazimo da ne poškropimo preveč po napeljavi za žaromete in ostala svetila. Ko smo opravili s prtljažnikom, očistimo avtosedeže in vzglavnike. Najprej s čistilom naškropimo sedež in vzglavnik ter dobro zdrgnemo s krtačo, potem pa oboje posesamo z vodnim sesalnikom, ter tako nadaljujejmo, dokler ne očistimo vseh sedežev in vzglavnikov. Ko smo končali nam ostane samo še čiščenje podna. Dobro poškropimo čistilo po tekstilu in ga zdrgnemo s krtačo, ter ga posesamo.

Po kemičnem čiščenju celotnega vozila, najprej s sprejem za plastiko in usnje namažemo plastične dele in usnje, če ga seveda imamo v vozilu, ponavadi je usnjen vsaj dela avtosedežev. S tem materialom povrnemo sijaj. S čistilom za stekla očistimo vsa steklain jih temeljito obrišemo s papirnatimi brisačkami. Na tak način očistilo tudi vsa svetila v notranjosti. Vozilo po potrebi še enkrat posesamo in operemo še zunanjost. Vozilo pustimo odprto in v senci, da se posuši. V letnem času bo vozilo suho prej kot v enem dnevu, v zimskem času pa bo trajalo nekoliko dlje, seveda je odvisno tudi od tega kako namočimo tekstilne dele in kako jih posesamo.

Ta vnos je bil objavljen v Notranjost z značkami , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja