Poliranje vozila

Pri poliranju vozila je najprej zelo pomembno, da je vozilo dobro oprano. Najbolje je, da vozilo operemo najprej z visokotlačnim čistilcem, da odstranimo blato, pesek, listje in ostalo umazanijo. Pozorni bodite na odtočne kanale in na špranje, saj je le-te nujno očistiti. Ko opravite s predpranjem vzemite gobo in nekaj šampona razredčite z vodo, kot za običajno pranje. Vozilo operite z gobo in šamponom, ter šampon dobro izperite. Zelo pomembno je, da se vozilo kar se le da dobro presuši, zato ga s krpo dobro obrišite, če imate kompresor pa spihajte vse špranje okrog letvic, stekel, žarometov in ostalih svetil. Vso vodo, ki priteče iz teh odprtin dobro obrišite.

Če vozilo ne bo dobro obrisano, ali pa če bo med poliranjem pritekla voda iz odprtim, se vam bo pomešala med polirno pasto, z mokro polirno pasto pa vozila ne boste morali dobro spolirati. Polirna pasta mora biti ob nanašanju čimbolj suha, zato za poliranje izberite čimmanj vlažen prostor.

Ko vozilo operemo in posušimo, je zelo pomembno, da dobro zaščitimo steklagumijaste,plastičnekromirane ali katerekoli druge dele, ki jih ne želimo polirati. Če polirna pasta pride na temnejše plastične ali gumijaste dele, je to pasto skoraj nemogoče odstraniti, zato bodite res previdni pri zaščiti. Dele, ki jih ne želimo polirati čimbolj natančno zaščitimo po robovih. Dobro zaščitite tudi žaromete in ostala svetila oz. vsaj njihovo obrobo.  Dele zaščitimo s papirnatim lepilnim trakom, ki ga dobite v vsaki avtoličarski prodajalni, ali prodajalni z barvami. Ko smo vozilo zaščitili, si pripravimo vso opremo oz. pripomočke, ki jih bomo potrebovali. Za odstranjevanje prask  potrebujemo brusni disk indisk za fino brušenje (lahko tudi samo slednjega, če praske niso velike), ekstra fino polirno pasto, polirno krzno in valovito polirno gobo.

Po zaščiti vozila praske odstranimo na sledeč način.

Pri globjih praskah najprej uporabimo brusni disk, s krožnimi gibi brusimo površino okoli praske in seveda tudi čez prasko. Ko smo končali z grobim brušenjem vzamemo disk za fino brušenje in s krožnimi gibi še enkrat zbrusimo to površino, če pa so praske manjše, pa lahko uporabimo samo disk za fino brušenje. Pri brušenjem s finim diskom je potrebna tudi uporaba vode, zato sproti kapljamo vodo na površino, ki jo po končanem brušenju obrišemo in posušimo. Ko odstranimo napake, sledi  grobo poliranje. Nekateri se boste zadovoljili že s tem, drugi pa boste radi še odstranili holograme in optimizirali stopnjo sijaja, ter vozilo tudi zaščitili.

Po končanem brušenju napak oz. prask na vozilu, se lotimo poliranja. Za grobo poliranje uporabimo ekstra fino polirno pastopolirno krzno in valovito polirno gobo. Polirno pasto najprej nanesemo na krzno, ki ga namestimo na polirno mašino. Pasto nanašamo sproti, po malo in po malo, da se pasta ne strdi. Nanesemo jo čimbolj enakomerno, poliramo pa pod kotom 40-50 stopinj in sicer s krožnimi gibi. Ne pritiskamo preveč, in na polirki ne nastavljamo na najvišje obrate, da ne poškodujemo laka.

Ko končamo s krznom, ponovimo isti postopek še s polirno gobo. Ko je vozilo spolirano, ga lahko še zaščitimo, v primeru, da se vidijo hologrami, pa odstranimo še te. Hologrami se najpogosteje pojavijo na temnejših barvah (črna), pojavijo pa se zaradi neenakomernega kota, pritiska in nanosa paste.

Za odstranjevanje hologramov uporabimo ultra fino polirno pasto in polirno gobo za visok sijaj. Nanašamo in poliramo na enak način kot  ekstra fino pasto. Ko zaključimo z odstranjevanjem hologramov pa vozilo še zaščitimo. Za zaščito uporabimo polirni vosekin fino polirno gobo (strojno) ali visoko učinkovito polirno krpo (ročno).

Spoliramo lahko tudi žaromete in ostala svetila, za to uporabimo ultra fino polirno pasto in suho krpo. Malo paste nanesemo na krpo in s krožnimi gibi poliramo žaromet. Po končanem poliranju, žaromete in svetila dobro operemo. Ne priporočam poliranja grobih površin svetil, saj se pasta lahko zažre v vdolbine. S poliranjem žarometov odstranimo zamegljen oz. moten izgled površine. Na podoben način lahko spoliramo tudi kromirane dele in lita platišča, ki jih seveda prej dobro očistimo in posušimo.

Ko končamo s poliranjem, vse krpe in gobe, ki smo jih uporabili temeljito operemo pod toplo vodo, brez dodajanja aditivov (šampona) in odstranimo zaščito z vozilo (lepilni trak). Med tem časom se polirna pasta že dokaj dobro posuši, lahko pa avto pustimo še kakšnih 15 min v senci, potem pa ga spet dobro operemo, da z vozila odstranimo vso odvečno polirno pasto. Vozilo obrišemo s suho krpo in ga pustimo v senci, da se posuši. Ko je vozilo suho, bo vidno vaše delo, če z delom niste povsem zadovolji, pa lahko del vozila, ki vam ni najbolje uspel seveda tudi popravite. Za sijaj pnevmatik in temnih plastikgumpa lahko uporabite glicerin ali laneno olje, ki ga nanesemo na gobico in z gobico enakomerno, s čimbolj enakomernimi gibi , po površini. Pnevmatike namažite samo po zunanjem robu, da bo oprijem gume še vedno tak kot prej. Namreč, če bi namazali tudi rob profila ali celo profil, bi pnevmatike občutno izgubile oprijem.

 

 

Ta vnos je bil objavljen v Zunanjost z značkami , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja