Ključni elementi kmetijske mehanizacije

Mehanizacija, ki pomaga pri kmetijskih opravilih, je neprecenljiva. Pravzaprav ravno ti pripomočki sploh omogočajo celo vrsto opravil, ki se jih sicer ne bi mogli lotiti. Praktično celotno sodobno kmetijstvo temelji na zmogljivosti in uporabnosti raznih pripomočkov, od traktorjev do posameznih kosov kmetijske mehanizacije. Ključni pa so še nekateri elementi, ki pri vsakdanji uporabi morda ne pridejo toliko do izraza, a vseeno igrajo nadvse pomembno vlogo.

Razna popravila kmetijske mehanizacije

En izmed najpomembnejših elementov, ki nikakor ne sme manjkati, če želimo koristiti zmogljivosti razne kmetijske mehanizacije, je kardan. Ta skrbi za učinkovit prenos moči iz traktorja na razne priključke, s tem pa pravzaprav omogoča delovanje mehanizacije, ki svojega vira energije običajno nima. Jasno je torej, da brez kardana ne bo šlo, v primeru težav pa se popravilo kardanov izkaže za nujno opravilo. Večinoma pri delu sicer ni časa čakati na popravilo kardanov, temveč uporabimo rezervni kardan, če ga imamo pri roki. Pametno je poskrbeti, da je na voljo kak kardan za takšne primere, saj lahko potem tudi v primeru okvar ali poškodb nadaljujemo z delom, za popravilo kardanov pa poskrbimo kasneje.

kardan

Rezrvni deli za kmetijske stroje

Podobno pomembni so tudi drugi rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo. Izkušeni uporabniki znajo hitro ugotoviti, kje so šibke točke posameznih naprav in katere izdelke je pametno imeti na zalogi. To seveda ne pomeni, da morajo rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo zasedati celotno domačo delavnico, temveč da se pač opremimo s tistimi kosi, ki jih bomo najbrž prej ali slej potrebovali. Zelo sitno bi bilo, da bi ravno sredi dela ostali brez najpomembnejših pripomočkov zaradi kakšne predvidljive težave. Rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo so na voljo pri raznih ponudnikih, tudi pri tistih, ki nudijo še servisne storitve. Takšna kombinacija je idealna, saj lahko hkrati koristimo tudi te storitve, če so potrebna kakšna naprednejša popravila. Niti rezervni deli za kmetijsko mehanizacijo namreč ne bodo koristili, če so poškodbe ali težave preveč obsežne, ali če se sami ne znamo lotiti popravil.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja