Menjava zimskih pnevmatik je obvezna

Jesen je tako rekoč tukaj in tudi 15. november se nezadržno bliža in z njim čas ko pride na vrsto tudi menjava zimskih pnevmatik. To je nekaj, kar nas voznike tako rekoč čaka vsako leto, saj brez kakovostnih zimskih pnevmatik naš avto ne sme na zasneženo ali poledenelo cesto.

Zimske pnevmatike so izdelane iz posebne mešanice gume in slike ter imajo urezane posebne profile, ki nam omogočajo varno vožnjo tudi v zimskih pogojih, ko na cesti pogosto naletimo na sneg, led ali kar kombinacijo obojega. V takih razmerah smo z letnimi gumami ali pa z obrabljenimi in prestarimi zimskimi gumami tako rekoč povsem nemočni in nesreča samo čaka da se zgodi.

menjava pnevmatik je obvezna do 15. novembra

Zakaj je potrebno zamenjati gume na avtomobilu?

Zato je menjava zimskih pnevmatik tako zelo pomembna, kajti le kakovostne zimske pnevmatike nam omogočajo varno in zanesljivo vožnjo v zimskih razmerah. So pa zimske pnevmatike pomembne tudi zato, ker je njihova zavorna pot na hladni zimski površini precej krajša, kot pa zavorna pot letnih pnevmatik. Menjava zimskih pnevmatik je tako potrebna tudi v primeru, da na cestah še ni snega, so pa temperature nizke, kajti zimske gume so izdelane iz materiala, ki ima veliko boljši oprijem v hladnih razmerah in na ta način nam kakovostne zimske gume omogočajo veliko bolj varno vožnjo tudi na suhi, a hladni podlagi.

Za večjo varnost na cesti

Zaradi vseh teh razlogov je pomembno, da je menjava zimskih pnevmatik pravočasna in da jo opravijo strokovnjaki, kajti tudi pritisk v pnevmatikah in pravilno uravnoteženje pnevmatik dodajo svoje k bolj varni in hkrati tudi bolj udobni vožnji. Če se torej želite v hladnim jesenskih in zimskih dneh voziti varno in udobno, ne glede na to, ali so ceste suhe ali snežene in poledenele, je pravočasna menjava zimskih pnevmatik pravi način za to. Z njimi bo vaša vožnja varna, zavorna pot krajša, vaše vozilo pa bo bolj stabilno in zanesljivo.

Ta vnos je bil objavljen v Pnevmatike. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja