Motor v avtomobilu potrebuje ustrezno hlajenje

Avtomobilski motor je izredno natančen stroj. Potrebuje pa številne tekočine za svoje pravilno delovanje. Najbolj poznano je motorno olje, ki podmazuje in hladi bate ter druge mehanične komponente. Enako pomemben je antifriz, saj je ključni del hladilnega sistema. Njegova sestava zagotavlja, da je toplotno izredno prevoden. Obenem pa brez težav prenaša tudi zelo nizke zunanje temperature okolja. Veliko voznikov se ne zaveda, da omenjena tekočina počasi hlapi. Tako je potrebno njen nivo od časa do časa preveriti, da zagotovimo ustrezno hlajenje motorja v vseh letnih časih.

Antifriz preprečuje zmrzovanje hladilnega sistema

Glavni pomen antifriza je odvajanje odvečne tople energije iz motorja v hladilnik. To je tekočina, ki se lahko segreje na več kot sto stopinj. Povprečno vrelišče je približno nekje med 120°C in 130°C stopinjami. Dejansko pa te temperature ne doseže, saj med delovanjem črpalka hladilnega sistema prekata hladilno tekočino preko radiatorja, ekspanzijske posode in drugih delov.

Druga naloga antifriza pa je preprečevanja zmrzovanja hladilnega sistema. V svoji sestavi je to v bistvu voda z dodanim etilnim glikolom. To je kemična spojina, ki se predvsem uporablja za ustvarjanje hladilnih tekočin za motorje ter pri proizvodnji poliestrskih vlaken. Posebna lastnost omenjene spojine je visoka odpornost na zmrzal. Veliko je odvisno od same formule in dodatnih aditivov, vendar lahko ostane v tekočem stanju tudi pri temperaturah do – 30°C in manj.

Kanta motornega olja za avtomobil.

Antifriz preprečuje rjavenje cevi

Samemu antifrizu so dodane različne spojine za preprečevanje rje in korozije. Večina cevi v hladilnem sistemu je narejenih iz kovin, kot sta aluminij in jeklo. Aluminij je odporen na rjo, vendar ne pa na korozijo. Jeklo pa lahko zarjavi, če oksidira. V vsakem primeru je potrebno zagotoviti dobro pretočnost in zdravje cevi. To je tudi razlog, da ima antifriz dodane spojine, ki imajo številne naloge:

  • Ščitenje cevi in hladilnika pred rjo in korozijo
  • Preprečevanje nabiranja oblog
  • Pasivno čiščenje hladilnega sistema v avtu

Hlapenje antifriza je normalen pojav

Pri uporabni našega avtomobila ni nič nenavadnega, če opazimo vedno nižji nivo hladilne tekočine. Ta sčasoma hlapi in je potrebna ponovnega polnjenja. Sama tekočina je dokaj ugodna za nakup in ne predstavlja velikega stroška za posameznega voznika. Priporočeno je, da jo imamo vedno nekaj na zalogi. Nikoli pa ni pametno, če nadomestimo omenjeno tekočino z vodo. Voda ni dober prevodnik toplote in lahko zmrzne.

Pred zimo je vedno dobro pregledati nivo antifriza v našem vozilu. Tega pa pregledujemo na vsak mesec ali dva, da se prepričamo o njegovi ravni. Nič ni narobe, če mešamo različne proizvajalce med seboj, saj so si vse formule dokaj podobne. Negativnih kemičnih reakcij pa z mešanjem ni.

Ta vnos je bil objavljen v Podvozje z značkami , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja