Čustvena inteligenca na delovnem mestu

Ste se mogoče že kdaj spraševali, kaj je čustvena inteligenca, zakaj je pomembna in kakšna je vaša osebna čustvena inteligenca? Ko govorimo o čustveni inteligenci, gre za sposobnost posameznikov, ki pomeni prepoznavanje svojih čustev in čustev drugih. V čustveno inteligenco sodi tudi razločevanje med različnimi občutki, uporabljanje čustvenih informacij za usmerjanje mišljenja in vedenja ter učinkovito upravljanje s čustvi v smislu prilagajanja bodisi okolju, bodisi cilju. Tako lahko rečemo, da je čustvena inteligenca zagotovo nekaj, kar ključno prepleta naš vsakdan in ki nam lahko bistveno pomaga pri naših odločitvah in na življenjski poti.

V kolikor imate svoje podjetje ali pa ste morda vodja kakšne poslovne enote, oddelka ali podobno, potem je za vas zagotovo smiselno, da se nekoliko posvetite svoji čustveni inteligenci, saj le ta lahko poskrbi za bistvene razlike na vašem delovnem mestu. Namreč tudi na delovnem mestu je ključnega pomena, da lahko prepoznavamo čustva in ustrezno upravljamo z njimi, tako za dobre odnose s sodelavci in strankami, kot tudi za boljše poslovne rezultate.

Čustvena inteligenca na delovnem mestu - primer jeznega direktorja.

Kako lahko poskrbite za razvoj vaše čustvene inteligence?

Razvoja čustvene inteligence se lahko lotimo na več različnih načinov. Ena zadeva je, da lahko pobrskate po spletu ter si preberete osnovna dejstva, ki zadevajo čustveno inteligenco, prav tako pa lahko preberete tudi kakšno knjigo na to temo. Nekaj tehnik, povezanih z razvijanjem čustvene inteligence na delovnem mestu ali pa na splošno, lahko seveda najdete kar na spletu in v določenem gradivu, a vseeno je za bolj učinkovite in konkretne rezultate smiselno, da poiščete pomoč pri kakšnem strokovnjaku, ki vam na področju čustvene inteligence nudi določene treninge oziroma tečaje.

Na našem trgu vsekakor lahko najdete različne ponudnike, ki v sklopu svojih storitev ponujajo treninge čustvene inteligence, tako za osebno, vsakdanje življenje, kot za delovno mesto. Konec koncev vas čustvena inteligenca spremlja ves čas, tako na delovnem mestu kot v prostem času, tako da trening vpliva na vsa področja. Svetujem vam, da morda preko spletnega brskalnika preverite, kakšna je ponudba tovrstnih delavnic na našem trgu ter se odločite za tistega ponudnika, ki vas bo najbolj prepričal.

Koga vam svetujem za trening čustvene inteligence?

Kar se tiče treninga čustvene inteligence na delovnem mestu, vam lahko glede na svoje lastne izkušnje svetujem, da se za tovrstno storitev obrnete kar na strokovnjakinjo Mojco Balanč. Mojca Balanč vam namreč na enem mestu nudi širok nabor različnih tečajev, ki bistveno vplivajo na vaše življenje. Na njeni spletni strani lahko najdete opise tečajev in tudi kontakt, preko katerega se dokončno pozanimate, katere delavnice bi bile najbolj ustrezne za vas glede na to, kaj si želite oziroma kaj potrebujete. V slogu članka, vam predlagam trening za čustveno inteligenco na delovnem mestu.

V kolikor torej tudi vi želite poskrbeti za boljšo kvaliteto vašega življenja in izboljšanje situacije na delovnem mestu vam toplo priporočam, da preverite ponudbo osebnostnih in kariernih tečajev, ki vam lahko pri tem pomagajo. Ne pozabite preveriti opcije za trening čustvene inteligence ter se udeležite tistih tečajev, ki vam bodo pomagali tako na delovnem mestu, kot tudi v prostem času. Verjamem, da tovrstne investicije ne boste obžalovali, saj boste kmalu opazili pozitivne rezultate.

Ta vnos je bil objavljen v Ostali prispevki z značkami , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja