Zaščitimo talno preprogo v našem avtomobilu

Vsak voznik v svoj avtomobil dnevno prinese veliko umazanije s čevlji. Sprva se morda sploh ne opazijo majhni kamenčki, kapljice vode in druga nesnaga, ki hitro načne zdravje preproge na tleh. V zimskih mesecih pa se v voznikovem, sovoznikovem in predelu za potnike nabira vlaga in številna umazanija, ki se lahko zažre v sedeže, preprogo ter tudi povzroči rjo na kovini tal našega vozila. Pred omenjenimi in drugimi nevarnostmi nam nudijo zaščitijo gumijasti tepihi za avto, ki so na voljo za jeklene konjičke vseh vrst.

Preprečimo trdovratne madeže na preprogi v avtomobilu

Neglede na to kako dobro skrbimo za čistost v našem avtomobilu, bomo vanj vedno prinesli umazanijo s čevlji. Kamenčke, prah in drugo nesnago je morda mogoče hitro odstraniti s sesalcem ali krtačo. Skozi čas pa se bodo pojavili trdovratni madeži na preprogi, ki jih je mnogo težje odstraniti. Obenem pa se v preprogi lahko pričnejo razvijati bakterije, kar povzroči neprijeten vonj v notranjosti našega avtomobila.

Najbolje je, če zaščitimo preprogo z gumijastimi tepihi za avto, saj lahko izbiramo med tipskimi in univerzalnimi oblikami gumijastih preprog za avto. So izredno ugodni za nakup in jih lahko brez težav očistimo z milnico. Izdelani so iz trpežne gume, ki lahko vzdrži leta uporabe.

Tipski in univerzalni gumijasti tepihi za avto

Glavni dve vrsti gumijastih tepihov za avto sta tipska in univerzalna. Načeloma sta obe vrsti enake kvalitete in uporabljata enake tehnologije. Glavna razlika med njima je ta, da je tipska vrsta namenjena določenim avtomobilom oziroma serijam avtomobilov. Univerzalni gumijasti tepihi pa so mišljeni za uporabo v številnih vozilih različnih proizvajalcev. Pogosto se zgodi, da bomo morali univerzalni tepih prilagoditi nožnemu delu voznika in sovoznika. Gumo lahko preprosto odrežemo na motečih mestih z nožem ali drugim ostrim orodjem.

Čist avtomobil je vreden več

Ohranjanje čiste notranjosti kabine v vozilu je izredno pomembno, če v prihodnosti nameravamo avtomobil prodati. Novi kupci hitro dobijo vtis o tem, kako je trenutni lastnik skrbel za vozilo. Pri tem je pomembno izpostaviti, da se nenehno nabiranje vlage na tleh avtomobila hitro preraste v rjo. Popravila in škoda, ki jo povzroči rja pa so lahko dokaj draga in časovno zamudna. Gumijasti tepih za avto je narejen tako, da ujame vodne delce znotraj sebe. S tem prepreči izlivanje vode na preprogo in druge dele kabine. Tako se prepreči razvijanje bakterij, ki vodijo do slabih vonjav znotraj našega vozila, podobno kot to počnejo avtomobilska gumijasta korita prtljažnika.

Hitro opazna lastnost vseh gumijastih tepihov avtomobil je ta, da izboljšajo izgled notranjosti. V notranjost kabine dodajo kanček prestiža, ki močno popestri celoten izgled in občutek udobja.

Ta vnos je bil objavljen v Notranjost z značkami , , , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja