Nega jeklenih konjičkov

Poleg osebne nege, nege hišnih ljubljenčkov, nege stanovanja in podobno, ne smemo pozabiti še na nego našega jeklenega konjička. Pomembno  je, da se zavedamo da naše vozilo vsake toliko potrebuje nego od zunaj kot tudi od znotraj. Za ta postopek se moram ustrezno pripraviti in izbrati take pripomočke in čistila, ki bodo avto ustrezno negovali, ne pa tudi poškodovali. Če se za kvalitetno čiščenje našega jeklenega konjička odločimo sami, moramo imeti o negi kar nekaj znanja. Poleg znanja, čistil in pripomočkov, pa potrebujemo tudi čas in prostor. Marsikdo navedenega namreč nima in v takem primeru se odločimo za strokovnjake, ki se z nego jeklenih konjičkov ukvarjajo profesionalno vsak dan.

Kaj pa je dejansko boljše ročno ali avtomatsko pranje jeklenega konjička?

Oba pranja imata marsikatero dobro in pa marsikatero slabo stran. Pri avtomatskem pranju nam na primer ni treba delati nič drugega, kot pa na koncu plačati za uslugo, medtem ko pri ročnem pranju potrebujemo razne pripomočke, kot so goba, čistilo, voda, krpa,… Prav tako je velika razlika v ceni storitve, ročno pranje traja lahko eno uro ali še celo več, avtomatsko pa okrog 10 minut. Ampak vseeno, je znano, da je ročno pranje opravljeno veliko bolj profesionalno. Ročno pranje namreč odstrani veliko več umazanije, poleg tega, pa če želimo celovito negovanje pranje samo ni dovolj. Za celotno negovanje je po pranju potrebno še voskanje in poliranje. Ta dva postopka namreč odstranita še zadnje delce umazanije in povrneta prvoten sijaj površine avtomobila.

Tako vidimo, da je ročno pranje sicer še nekoliko boljše kot avtomatsko pranje ampak se nas večina zaveda,  da zanj, kljub učinkovitosti, nimamo dovolj prostega časa. Zato je še vseeno boljše če ga peljemo v avtomatsko avtopralnico, kot pa da nebi storili popolnoma ničesar. Rezultat tega je namreč čist avto, kar pa je tudi naš prvoten cilj.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja