Pazimo na okolje in privarčujmo

V primeru, da bi radi pazili na okolje nam ni potrebno porabiti veliko denarja, nasprotno, lahko celo privarčujemo. Z vzdrževanjem in servisiranjem izpušnega sistema namreč ne izboljšamo samo delovanja motorja in zmanjšamo količine škodljivih izpustov, temveč tudi zmanjšamo porabo goriva.

Dobro vzdrževan in nastavljen dovod goriva pravtako vpliva na porabo in delovanje motorja, seveda pa nižja poraba pomeni tudi manj izpustov. Le z zamenjavo filtra goriva na vsaki dve leti, ne bomo imeli le okolju prijaznega vozila, ampak bomo znižali tudi porabo, ter tako privarčevali pri gorivu.

Poleg rednega vzdrževanja je potrebno dovod goriva preveriti takoj, ko zavohamo gorivo ali ko se poraba naenkrat precej poveča, saj je lahko prišlo do napake na sistemu za dovod, kot je naprimer puščanje. Če se nam v vozilu prižge lučka za motor, to lahko pomeni, da je problem na brizgalnih šobah ali na senzorju emisij. Senzor emisij moramo striktno upoštevati, saj le ta zelo pripomore k nižjim emisijam in nižji porabi.

Sistem dovoda in vbrizga goriva v avtomobilu vključuje regulator pritiska, injektorje goriva, napeljavo in vodila, filter goriva, rezervoar in vsaj eno bencinsko črpalko. Vse te komponente delujejo skupaj kot celota in skrbijo za dovod goriva v motor, ko je to potrebno. Gorivo iz rezervoarja do injektorjev pride preko filtra, ki gorivo očisti. Regulator pritiska nadzoruje tlak in tako zagotavlja učinkovito delovanje motorja glede na trenutne razmere, kot so hitrost, teža in število obratov. Injektorji skrbijo za vbrizg goriva v motor, ko je le to potrebno. Kar nekaj avtomobilov ima tudi povratno napeljavo, ki odvečno gorivo dovedejo nazaj v rezervoar.

Čeprav sistem dovoda mogoče zgleda zelo zakompliciran, lahko s preprostim vzdrževanjem sistema poskrbimo za okolje in pri tem zapravimo manj denarja.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti z značkami , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja