Pranje avtomobila pozimi

Pozimi bomo za avto najbolje poskrbeli z rednim ročnim pranjem, saj bomo tako sproti odstranjevali sol, katera povzroči rjavenje karoserije in podvozja. Če nimamo garaže z odtočnim kanalom, kjer je nekoliko topleje, bo pranje nekoliko težje in manj učinkovito, vendar tako kot za vsako stvar, tudi tu obstajajo alternative.

Najlažja, najhitrejša in seveda najdražja možnost je, da avto odpeljemo v avtopralnico, lahko pa avto operemo tudi sami, tu pa nas bo zaradi nizkih temperatur precej zeblo v roke. Mraz lahko nekoliko omilimo z uporabo tople vode in pvc rokavic. Kakorkoli že, najbolj pomembno je, da je sol na avtomobilu prisotna čimmanj časa, pa čeprav bomo mogoče s hitrim in manj pozornim načinom pranja naredili kakšno manjšo praskico na barvi in laku. Mogoče se bo kdo zgrozil ob te trditvi, vendar pa je bolje imeti na avtomobilu nekaj praskic, ki bodo vidne le v zares lepih in sončnih poletnih dnevih, kot pa zarjavelo karoserijo, ki bo kvarila izgled vozila skozi celo leto. Poleg tega se bo korozija iz leta v leto širila, s časom pa se bodo naredile tudi luknjice skozi katere bo v notranjost začela teči voda.

Preventivno za avto najbolje poskrbimo tako, da se pozimi čimmanj vozimo, to pa seveda ni ravno lahko izvedljivo, sploh če živimo na območju, kjer so zime dokaj hude. Praskam pri pranju se lahko vsaj malo izognemo tudi s tem, da pred zimo na barvane površine vozila nanesemo vosek, ki bo čez zimo ščitil lak pred manjšimi praskami in lažjimi udarci kamenčkov. Ena izmed najboljših preventivnih zaščit pa je antikorozijska zaščita podvozja, ki jo načeloma opravljamo jeseni.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized z značkami , , , , , , , , , , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja