Roboti na vrtu

Le redko še vidimo kakšnega strička s koso v roki. Košnjo so v veliki meri prevzele namenske naprave, ki opravilo zelo olajšajo. V zadnjem času pa so se na vrtovih začeli pojavljati tudi čisto pravi roboti! Kot da motorna kosilnica ne bi bila dovolj, je na trgu že kar nekaj izbire med povsem avtomatiziranimi kosilnicami. Tudi za osebne uporabnike se najde kakšna privlačna izbira – na primer Husqvarna Automower 105 za tiste, ki bi radi uživali v perfektni zelenici okoli hiše, medtem ko bo Husqvarna Automower 310 kot nalašč tudi za nekoliko zahtevnejše z večjimi vrtovi.

Husqvarna automower 105

Husqvarna Automower 105 je tako rekoč vstopni model, a zelo dobra izbira za tiste, ki ne želijo začeti s cenenimi in nezanesljivimi avtomatskimi kosilnicami. Automower 105 se odlično izkaže pri košnji manjših vrtov in zelenic, sploh če je teren razmeroma nezahteven. Zmore kositi površine do 600 kvadratnih metrov, naprava pa se ne bo ustrašila niti naklonov, in sicer vse do 25%. Takšne zmogljivosti so povsem zadostne za vse ljubiteljske vrtnarje, ki bi radi brez dela vzdrževali red okoli hiše, zato je Husqvarna Automower 105 odlična izbira.

Husqvarna Automower 310 je sorodna kosilnica modelu 105, a z znatnimi izboljšavami. Pisana je na kožo zahtevnejšim uporabnikom, ki obdelujejo površine v velikosti do 1000 kvadratnih metrov z nakloni do 40%. A poleg gole zmogljivosti je Husqvarna Automower 310 konkretno nadgrajena tudi na področju programske opreme – nudi vse vrste priročnih funkcij, ki zagotavljajo povsem avtomatizirano košnjo, med drugim pa se lahko nastavi tudi poljuben urnik samodejne košnje.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja