Suhi led in peskanje

Suhi led in peskanje gresta tesno z roko v roki. Omenjen material ima pred drugimi materiali oz. mediji, ki se običajno uporabljajo pri peskanju kar nekaj prednosti, ki si jih bomo v tem članku tudi ogledali. Ne glede na to ali potrebujete čiščenje kamna, inoxa, želeta, bazena, stekla ali pa katerega drugega materiala, pri tem se suhi led vedno dobro odreže. Prednosti takega načina je kar nekaj, pa si jih kar oglejmo.

Suhi led je v bistvu ogljikov dioksid v trdnem stanju, običajno pa se proizvaja v obliki peletov ali blokov različnih velikosti. Pri atmosferskem tlaku je temperatura le-tega -79 stopinj Celzija.  Suhi led za razliko od ostalih peskalnih medijev ne ostaja na mestu peskanja. Prednost tega načina je tudi ta, lahko peskate tudi sami. Marsikatera podjetja, ki se ukvarjajo s takim načinom peskanja nudijo tudi izposojo strojev in opreme za čiščenje s suhim ledom. Dobro je sicer imeti zaščitno opremo, vendar čiščenje s suhim ledom ne bo imelo kakšnega groznega vpliva na vaša dihala ali pa naprimer kožo.

Eno izmed podjetij, ki se intenzivno ukvarja s peskanjem in izposojo peskalnih naprav je podjetje Blast Tehnik. Gre za slovensko podjetje, najdete pa jih na spletnem naslovu www.blasttehnik.com. Poleg peskanja s suhim ledom pa vam nudijo tudi peskanje z drugimi mediji, izposojo opreme za peskanje, servis peskalnih naprav in še kaj bi se našlo, njihovo ponudbo se vam vsekakor splača preveriti. Na spletni strani boste dobili vse podatke, ki jih potrebujete.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja