Toplotne črpalke zrak voda

V primeru, da ste odločeni, da kupite toplotno črpalko zrak voda, vam lahko povemo dobro novico, in sicer, da je ta opcija najcenejša izmed toplotnih črpalk. Vzdrževanje take vrste črpalke je cenovno ugodno, ob enem pa tudi enostavno. Zrak je vir energije, ki ga ne zmanjka, poleg tega pa je uporaben v vseh letnih časih, saj izjemen napredek na področju toplotnih črpalk omogoča, da tudi zrak, ki je izjemno hladen, npr. – 20 stopinj Celzija omogoča, da se vaše stanovanje/hiša lahko ustrezno ogreje.

Nekateri strokovnjaki svetujejo, da je najbolje, če je črpalka postavljena v klet, saj omogoča konstantno vzdrževanje nizke temperature, in sicer 3 stopinje Celzija. Drugi pa priporočajo tudi podstrešje, saj načeloma tudi tam temperatura ne pade pod ledišče.

Pri vgradnji toplotne črpalke zrak voda moramo paziti, da vgradimo tudi hranilnik toplote. Energija, ki jo potrebujemo za odtalitev uparjalnika vzame iz ogrevalnega kroga, s pa čimer se izognemo tudi nenehnemu vklopljanju toplotne črpalke.

Ne prenaglite se z nakupom, če vas kateri od prodajalcev prepričuje o njihovi najugodnješi ponubi. Vseeno si vzemite določen čas – npr. 1 mesec – in premislite o koristnosti črpalke, denarju, ki ste ga pripravljeni odšteti, velikosti itd. Priporočamo tudi, da vas na domu obišče kateri od strokovnjakov in si ogleda, kam bi bilo najbolje postaviti toplotno črpalko za sanitarno vodo, kako bi jo vključili v bivanjski sistem, na kaj morate paziti itd. Izplača se vam tudi primerjati cene, saj je mogoče, da boste ugotovili, da vam kateri od ponudnikov enakih črpalk ponudi nižjo ceno kot drugi.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja