Kdaj se odločiti za nakup zimskih gum?

Letne pnevmatike je potrebno zamenjati za zimske s 15. novembrom, in takrat se večina ljudi tudi odloči za nakup zimskih gum. Že kakšen mesec dni prej nam pričnejo gume ponujati različni oglasi, ki obljubljajo najrazličnejše akcije in ugodnosti – vendar pa sploh ni nujno, da je takrat nakup zimskih gum najbolj ugoden.

Nakup zimskih gum izven sezone

Spomladi so aktualne ponudbe za letne, jeseni pa za zimske gume. Kaj pa vmes? Že res, da sta za prodajalce gum meseca, v katerih je treba avtomobil preobuti v ene ali druge pnevmatike, najbolj aktivna in jim prineseta največ prometa, vendar poteka prodaja gum vse leto. Nobena prodajalna ni odprta le en mesec spomladi in en mesec jeseni, kar pomeni, da si mora tudi v preostalih desetih mesecih zagotoviti dovolj prodaje – in prav zato, da bi imeli dovolj prometa tudi v drugih mesecih, so takrat na voljo zanimive akcije. Res je, da niso na veliko oglaševanje, saj se za nakupe v tem času odloča manj ljudi, vsekakor pa lahko najdete kak dober nakup – morda celo boljšega kot takrat, ko gume iščejo prav vsi in je za nekatere dimenzije včasih celo pomanjkanje.

Kje kupiti gume?

Nakup zimskih gum je za marsikoga velik strošek, in če veste, da bo treba zimske gume spomladi zavreči ter jeseni kupiti nove, imate dovolj časa, da v pol leta najdete najboljšo ponudbo. Spremljajte tako ponudbe pri vulkanizerjih, mehanikih in velikih trgovcih, kot tudi v najrazličnejših spletnih oglasnikih, kjer nakup zimskih gum nudijo tako podjetja kot posamezniki. Marsikdaj lahko gume kupite tudi pri posamezniku, ki jih ne potrebuje več, za vaše potrebe pa so še povsem v redu, čeprav so že kakšno sezono rabljene.

Nakup zimskih gum za množico kilometrov

Kadar ste veliko na cesti, je seveda še vedno najbolje kupiti nove gume, še zlasti, če vozite večinoma po avtocesti in tako dosegate visoke hitrosti. Rabljene in obnovljene gume so v takšnih primerih lahko tvegan nakup. Prav tako naj na nakup zimskih gum ne vpliva zgolj cena nove gume, temveč tudi njene lastnosti oziroma rezultati, ki jih gume dosegajo na testiranjih.

zimske gume

Ta vnos je bil objavljen v Pnevmatike. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja