Varčevanje pri izbiri delovne opreme

Pri opremljanju delavnic in podobnih delovnih mest se kaj lahko zgodi, da naletimo na precej visoke stroške. To je še posebej očitno pri nakupu večjih elementov, kot je na primer delovna miza. Cena je v tem primeru pogosto precej visoka že za en sam kos pohištva, kaj šele, če kupujemo cel komplet. Zato se rado zgodi, da pri izbiri delovne opreme še posebej pazimo na ceno in začnemo kar se da varčevati. S tem ni nič narobe, če na prvo mesto seveda postavimo kakovost in uporabnost opreme in šele nato upoštevamo še ceno.

Izbira brez kompromisov

Pri nekaterih izdelkih preprosto ne smemo sklepati kompromisov. To so recimo kovinski zaboji, omare in regali ter podobni pripomočki za shranjevanje raznih materialov. Ti morajo biti vzdržljivi, pogosto pa se od njih zahteva tudi visoka nosilnost. Tako zahtevne pogoje izpolnjujejo le kovinski zaboji in drugi kovinski pripomočki. Če bi namesto teh izbrali cenejše, morda plastične alternative, bi bili hitro razočarani, prihranek pa bi izginil, saj bi morali že kmalu kupiti nov komplet enakega, a kvalitetnejšega pohištva. Najbolje bo torej, da se že v izhodišču izberejo zanesljivi kovinski zaboji, ki omogočajo brezskrbno shranjevanje večjih tovorov. Cena naj ne bo poglavitni dejavnik.

Tudi za delovno mizo cena ne sme igrati pomembne vloge pri izbiri. Spet gre namreč za ključen element, ki močno vpliva na potek vsakdanjega ali občasnega dela. Miza mora biti dovolj prostorna, predvsem pa dovolj vzdržljiva in uporabna, da zadosti vsem potrebam zahtevnega dela. Res ima tudi delovna miza ceno, ki odraža njeno kakovost – jasno je torej, da bo treba za dober izdelek odšteti nekoliko več, in da se varčevanje na tem področju ne splača. Nenazadnje gre za opremo, ki jo verjetno nameravamo uporabljati na dolgi rok, pri tovrstnih ciljih pa kakovost in vzdržljivost ne dopuščata varčevanja.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja