Pohodne palice, osnovna pohodniška oprema

Pohodništvo ne zahteva veliko opreme, potrebujemo pa nekaj nujnih izdelkov, brez katerih ne gre. Ena izmed teh stvari so pohodne palice, več o njih pa bomo povedali v današnjem prispevku.

Pohodne palice so osnovna pohodniška oprema. Pohodne palice uporabljajo planinci, pohodniki, z njimi se izvaja nordijska hoja, gorništvo ali preprosti sprehodi.

Stabilnost in preprečevanje poškodb

pohodniške palice so priporočljive

 

Stabilnost pohodnika je osnovni namen vsake pohodne palice. Temu primerno so tudi oblikovane od primera do primera različno. Na eni strani morajo nuditi dober oprijem, na drugi pa dober stik z podlago. Dober oprijem nudi uporabniku primeren ročaj, večjo uporabnost dajejo pasovi. Načeloma je najboljši tisti ročaj, ki pohodniku najbolj ustreza. Proizvajalci ponujajo različne ročaje, kakovost izbrani materialov narašča s ceno. Dobra izbira mora temeljiti predvsem na primernosti uporabniku. Višja cena ne bo nujno pomenila boljše pohodne palice, če osnovni material uporabniku ne ustreza. Zato je potrebno pohodne palice prijeti v roke ter zaupati svojim občutkom in izkušnjam. Pasovi so namenjeni večji uporabnosti pohodnih palic. Varujejo pred zdrsom palic iz rok ali pomagajo ohraniti palice na dosegu roke, ko imamo roke drugače zaposlene. Spodnji del pohodnih palic je lahko prav tako od primera do primera različen. Pogosto dobimo ob nakupu palic tudi komplet dodatkov za najpogostejše podlage. Dodatke nato skladno z zahtevami dodajamo ali odvzemamo. Pomembno je, da najdemo zanje doma stalno mesto. Ko se spremenijo pogoji hoje jih moramo takoj najti. Ker so razmeroma majhni, se lahko kaj hitro izgubijo med drugimi stvarmi. Pogosto se tako zgodi, da jih izgubimo za vedno oziroma jih ne moremo najti v času potrebe po njihovi uporabi. Prav tako štejejo druge lastnosti, kot so recimo možnost nastavitve višine ali teža pohodne palice. Nastavitev višine mora biti enostavna, izbrana višina pa mora biti čvrsta. Ni vseeno ali več ur prenašamo določeno težo ali ustrezno večjo težo. Racionalni kupci na podlagi specifičnih lastnosti tudi izbirajo pohodne palice. Ne obremenjujejo se z blagovno znamko in drugimi lastnostmi, ampak izberejo specifično lastnost. Če je to teža, je zanje najpomembnejša najmanjša teža pohodne palice po najugodnejši ceni.

Ta vnos je bil objavljen v Ostali prispevki. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja