Vas zanima, kako pripraviti avto na zimo?

Zima je letni čas, ki je sicer po eni strani zanimiv, saj lahko takrat počnemo stvari, ki jih sicer ne moremo, po drugi strani pa moramo na primer za svoje jeklene konjičke še posebno dobro poskrbeti, če želimo, da bo naša pot so službe in ostalih ciljev varna. V prvi vrsti torej pozimi mislimo na to, kako pripraviti avto na zimo. Izkušeni vozniki imajo odgovor na dlani, neizkušene pa je potrebno precej poučiti o tem, na kaj morajo še posebej paziti, ko se pozimi peljejo po cestah.

Vsak avto moramo na zimo dobro pripraviti

Ne glede na to, koliko vozimo in na kakšne razdalje smo navajeni, mora  biti naš avto pozimi še posebej dobro oskrbovan. Takrat so namreč razmere na cestah lahko popolnoma drugačne kot pa v drugih letnih časih. Če nimamo dovolj izkušenj, potem se nam lahko zgodi, da kaj hitro povzročimo nesrečo ali pa kako drugače zaidemo v težave. Zato se je potrebno natančno pozanimati, kaj naše prevozno sredstvo potrebuje pozimi.

priprava avta na zimske razmere

Kako torej  avto pripraviti na zimo?

V prvi vrsti seveda vsi pomislimo na menjavo pnevmatik. Ta je namreč ključnega pomena. Tako določa tudi zakon in če ga ne upoštevamo, potem nas lahko doleti izjemno visoka kazen in prav je tako. Seveda pa se priprava avta na zimo ne konča s tovrstno storitvijo. Med drugim moramo nujno poskrbeti tudi za to, da bodo naša stekla in ogledala vedno čista. Potrebno je torej dobro preveriti količino tekočine za čiščenje vetrobranskega stekla. Poleg tega preverimo še brisalce, ki morajo biti učinkoviti, to pomeni, da med brisanjem za seboj ne puščajo prav nobenih sledi.

Nujno moramo pri sebi imeti tudi ostalo zimsko opremo. S tem mislimo tudi na metlice za čiščenje snega ter strgalke. To so namreč obvezna zimska oprema. Dobro je imeti tudi kako pršilo, ki bo olajšalo čiščenje ledu s stekel.

Preveriti moramo tudi, ali naše luči delujejo ustrezno, torej brezhibno. In seveda, potrebna je tudi zaščita karoserije. Če zanjo lepo skrbimo, potem bo življenjska doba našega vozila izjemno dolga.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti, Podvozje, Zunanjost. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja