Izbira jeklenih platišč

Platišča so del vsakega avtomobila in le od njegovega lastnika je odvisno, če se bo odločil za aluminijasta ali jeklena platišča. Za jeklena platišča velja, da so precej cenejša od aluminijastih in zaradi tega pri večini avtomobilov prav jeklena platišča sodijo k osnovni opremi, ki jo dobite ob nakupu vozila.

Jeklena platišča 15 je najbolj pogosto, saj veliko avtomobilov uporablja prav takšna platišča. To, da je jekleno platišče 15 najbolj pogosto ima kar nekaj prednosti, ki jih lahko uživa voznik s tovrstnimi platišči. Če se vam jekleno platišče 15 okvari, imate številne možnosti, da pridobite nova ali rabljena platišča te velikosti. Zaradi velike konkurence bodo cene tega platišča precej cenejša, platišča jeklena bodo v tem primeru cenejša tudi zato, ker je pri izdelavi uporabljenega manj materiala kot pri večjih platiščih. Takšna jeklena platišča so enostavno dostopna tudi na različnih internetnih in v tiskanih oglasnikih, ki vsebujejo ponudbo avtomobilskih delov. Tudi na odpadu bodo platišča jeklena prav gotovo dobavljiva, če uporabljate takšno velikost.

Platišča jeklena se lahko pokvarijo na različne načine, najbolj pogost razlog za uničenje tovrstnega platišča pa je trk vozila oz. prometna nesreča. Med bolj nevarne in pogoste razloge za uničenje platišč sodi tudi vožnja po prazni pnevmatiki ali pogosto zadevanje ob robnike. Jeklena platišča so lahko samo malo poškodovana, tako da to niti ne bo opazno na prvi pogled, a kljub temu neuporabna, če se s pnevmatiko ne ujemajo oz. pride do odstopanja.

Aluminijasta platišča so na pogled prav gotovo precej bolj privlačna, a jeklena platišča so precej bolj trpežna in se težje poškodujejo. Tudi manjše praske in poškodbe so na jeklenih platiščih precej manj opazne, zato so predvsem za nepazljive voznike še toliko bolj primerne.

Vožnja v zimskih razmerah, ko se na cesti nahaja veliko soli in peska, je lahko za lita oz. aluminijasta platišča zelo škodljiva. Zato so jeklena platišča v tem času precej boljša izbira, saj tudi po ceni precej zaostajajo za litimi oz. aluminijastimi platišči. Če uporabljate aluminijasta platišča, se kljub temu v zimskem času raje odločite za jeklena, saj bodo tako vaša aluminijasta platišča precej bolj sveža in privlačna na pogled v poletnih mesecih.

Tudi namestitev jeklenih platišč je precej bolj enostavna in skoraj ni verjetno, da bi jih pri tem opravilu lahko poškodovali. Prav zaradi tega se lahko namestitve lotite tudi sami in tudi počeno pnevmatiko lahko brezskrbno zamenjate z rezervno.

Vsako jekleno platišče pa se lahko dodatno okrasi še z okrasnimi pokrovi, ki so enostavna in ugodna rešitev za vse, ki vam videz jeklenega platišča ne ustreza.

Ta vnos je bil objavljen v Platišča. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja