Kako paziti na pnevmatike, kolesa in zavore

Paziti moramo, da so na ventilčkih vedno nameščeni pokrovčki, saj se v nasprotnem primeru v ventilčku nabira vlaga in umazanija, to pa lahko povzroči tudi puščanje zraka. Ko zamenjate gume, spomnite vulkanizerja na montažo pripadajočih novih ventilčkov.  Slabo oz. premalo napolnjene pnevmatike so najboljši prijatelj vulkanizerjev, saj se le te zaradi prenizkega tlaka neenakomerno obrabljajo, s tem pa se pnevmatike hitreje deformirajo. Da bi se izognili prehitri obrabi, preverite tlak v pnevmatikah vsaj enkrat mesečno, poleti pa še bolj pogosto. Ko vam vulkanizer zamenja gume, preverite, če je med zrakom v njih tudi vlaga, to pa storite tako, da s prstom pritisnete na varovalo v ventilčku. Če vaš prst postane moker, opozorite vulkanizerja, naj osuši zrak v kompresorjih, saj lahko vlaga ujeta v pnevmatiki povzroči nihanja v tlaku in pospeši korozijo platišč. Če so na pnevmatikah vidni znaki neenakomerne obrabe, bo potrebno centriranje pnevmatik ali pa optična nastavitev koles. Z zakonom je omejeno, da smejo imeti letne pnevmatika minimalno 1,6 mm, zimske pa 3 mm profila, v kolikor vaše pnevmatike tem omejitvam ne ustrezajo več, jih bo potrebno zamenjati. Če imajo pnevmatike manj profila, voda ne more pravilno in dovolj hitro odtekati izpod gume, kar pa lahko povzroči »hidroplaning« – nevarna situacija, ko vozilo izgubi oprijem s cestiščem. Priporočamo tudi, da ne uporabljate gum starejših od 5 let, kar lahko preverite na robu le te, in sicer DOT ter zadnje 4 številke, ki izgledajo nekako tako 3208, kar pomeni 32. teden v letu 2008. Če imate vozilo, ki ga imate namen v kratkem prodati, kupite rabljene pnevmatike.

Če želite imeti čista platišča, jih morate redno čistiti, saj se jih prah, ki nastane med zaviranjem zelo hitro oprime. V kolikor boste platišča očistili vsaj enkrat na mesec, bo načeloma dovolj že običajen šampon za avto, v nasprotnem primeru pa boste morali uporabiti namensko čistilo za platišča.

Vsak mesec preverite tudi nivo zavorne tekočine, pred odpiranjem posode pa obrišite pokrovček. Če je tekočine premalo, dolijte tako, kot jo priporoča proizvajalec ali kot je trenutno v vozilu, saj mešanica različnih tekočin nikakor ni dobra. Ne dolivajte tekočine, ki je izpostavljena zraku. Zavorna tekočina, ki je izpostavljena zraku vase vpija vlago, kar pa ni dobro za zavorni sistem, poleg tega pa lahko tudi uniči ABS črpalko.

Ta vnos je bil objavljen v Podvozje z značkami , , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja