Kako se znebiti neželenega vonja

Če se pogosto zgražate nad vonjem v vašem vozilu, si morate prebrati ta članek. Največkrat smrad izvira iz vlage, zato se nikakor ne lotite čiščenja s pomočjo vroče vode, saj bo vonj le še slabši. Najbolje je, če lahko notranjost vozila čimbolj posesamo in posušimo, vendar se bo smrad lahko kmalu spet pojavil, saj nikakor ni možno popolnoma osušiti zraka. Če smrad izvira iz manjšega dela notranjosti, bi v primeru čiščenja z vodo, smrad razredčili, vendar pa bi se izvor razširil na večjo površino. Torej bi se smrad razširil na sedeže, vzglavnike, strop, talne obloge in ostale tekstilne oz. tapicirane obloge.

Pred čiščenjem je potrebno čimbolj natančno določiti izvor in globino smradu. Smrad lahko izvira iz vidnega mesta ali pa iz kakšnega skritega kotička, s čiščenjem na napačnem mestu, pa ne bomo naredili nič drugega kot zapravili čas. Ko najdemo izvor, nanj nanesemo kemično čistilo, ter predel očistimo na čimmanjši površini, saj bi s čiščenjem na veliki površini izvor lahko še povečali.  V kolikor se nam polije tekočina, le to čimprej očistimo, da ta ne prodre globoko v notranjost obloge.  Če tega ne bomo storili, bo madež ostal na vrhu, smrad pa bo izviral iz precej globjega dela.

Če želimo v notranjosti obdržati svež in prijeten vonj, vozilo vsaj enkrat na teden prezračimo, da v vozilu ne postane zatohlo. S prezračevanjem bomo v toplih dnevih tudi odvedli odvečno vlago in tako preprečili vonj po plesni. Vedno uporabljajte osvežilec, vendar z njim ne pretiravajte, ter ga ne menjajte prepogosto. Preventivno bomo za ozračje v vozilu poskrbeli tudi s sprotnim preverjanjem tesnil, saj ta lahko z leti začnejo prepuščati vodo. Vsaj enkrat na leto preverite prezračevalni sistem, saj se tudi tu lahko zadržuje voda ali vlaga. To se najlažje opazi, če v vozilu zasmrdi ko vklopite prezračevanje.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized z značkami , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja