Kako zaščititi barvo vozila ko gremo na izlet

Mogoče se bo komu zdelo smešno, češ zakaj bi zaščitil vozilo, če pa je le to namenjeno vožnji, ne pa stalnem ščitenju površin in ostalih delov. Ta vodič je primeren predvsem za tiste prave ljubitelje avtomobilov, ki imajo svoj avto radi kot člana družine in jim avto veliko pomeni. Pravtako je vodič primeren za vse, ki so vozilo pred kratkim prebarvali s kakšno unikatno barvo, saj bi bila res škoda, če bi se taka barva poškodovala.

Za zaščito lahko uporabimo folijo, ki se uporablja tudi za zavijanje hrane, s katero prekrijemo najbolj kritične dele vozila kot so ogledala, sprednje luči in predel okrog sprednje registrske tablice. Nikar ne prekrivajte odprtin, ki zagotavljajo zračenje motorja in hladilnika vode.

Mogoče ne bo izgledalo najlepše, vendar pa boste za malo denarja imeli dobro zaščiteno barvo, z razdalje pa se folija tako ali tko ne bo opazila. Seveda to tudi ne bo najboljša zaščita pred udarci kamenčkov, bo pa dovolj da se izognemo zelo motečim in težko odstranljivim madežem, ki jih povzročijo žuželke. Z lepilnim trakom lahko zavarujemo predele okrog blatnikov, lahko pa kupimo tudi razne prozorne samolepilne trakove, ki jih namestimo na robove vrat, ter tako preprečimo poškodbe robov ob stiku z drugimi objekti.

Take zaščite seveda ni priporočljivo pustiti na vozilu dalj časa, saj je tak način zaščite primeren le za enkratno uporabo, naprimer ko gremo na izlet ali potovanje. Najboljeje, da za zaščito preizkušate folije različnih debelin in tako poizkusite najti tisto najbolj primerno. Preostalo folijo, ki je ne porabite za zaščito, pa seveda lahko uporabite v kuhinji ali kje drugje.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized z značkami , , , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja