LESENA OKNA IN PVC OKNA ZA PRIJETNO KLIMO

Lesena okna, za bivalne prostore, ustvarjajo prijetno klimo. Okna iz lesa so primerna za stanovanjske prostore. Les je ekološko neuporečan. Za predelavo lesa je potrebno zelo malo energije. Les vpija vlago iz zraka in jo tudi oddaja takrat, ko je potrebno. Zato nam lesena okna pomagaja uravnavati vlažnost zraka v bivalnih prostorih. To nam omogoča prijetno bivanje in občutke ugodja.
Les je tudi zelo dober toplotni izolator. V poletnih mesecih nam prepreči prehod toplote v notranje prostore, v zimskih mesecih pa nam prepreči prehod toplote iz notranjih prostorov v zunanjost. Lesena okna nas zelo dobro varujejo pred soncem in tudi pred mrazom. Če se odločimo za lesena okna, lahko izbiramo med različnimi vrstami lesa (smreka, hrast, macesen, …).

Še več na to temo si lahko preberete na sledeči spletni strani.

Razlikujejo se po videzu in tudi po mehanskih lastnostih.

Ima pa les eno veliko slabost, da ga je potrebno redno, vsakoletno vzdrževati – barvati. Zato se iz dneva v dan več ljudi odloča za pvc okna. Nekateri še vedno prisegajo na naravne materiale, vendar je tehnologija tako napredovala, da lahko na tržišču najdemo izjemno kvalitetna pvc okna. Največja prednost, ki jo imajo pvc okna, če jih primerjamo z lesenimi okni, je vzdrževanje oken. Pvc okna so zelo nezahtevna glede vzdrževanja. Ni jih potrebno vsako leto barvati. So zelo neobčutljiva na vremenske spremembe. So primerna za vsa podnebja. Pvc okna so tudi zelo toplotno in hrupno izolativna. Profili oken so tako vrhunsko dodelani, da ustrezajo vsem najstrožjim kriterijem izolativnosti. Če si želimo prenoviti dom in ne vemo za katera okna naj se odločimo, smo lahko prepričani, da so prava odločitev lesena okna in tudi pvc okna. Danes je oboje zelo kvalitetno in vrhunsko izdelano. Izbrati moramo tapravega, kvalitetnega proizvajalca. Pri nakupu moramo paziti tudi na zasteklitev, ker največ toplote izhaja iz prostora in tudi prihaja v prostor prav skozi stekla.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja