Pranje in poliranje avtomobila

Pranje in poliranje avtomobila spada pod čisto normalno vzdrževanje avtomobila. Ni ravno tako pomembno, kot naprimer servisiranje avta, kjer nam ob različnih nepravilnostih lahko celo avto obstane na cesti. Zaradi umazanega avta ne bomo ravno imeli zmanjšanih voznih lastnostih, še vedno pa je vzdrževanje avta pomembno.

Pranje avtomobila je smiselno predvsem zaradi laka na avtu, ta je veliko bolj obstojen, če avto redno čistimo. Ker sonce oddaja precej UV žarkov lahko ti kar neugodno vplivajo na lak našega avta, če pa je ta umazan pa še toliko bolj. Posebna sredstva za nego avtomobila vsebujejo posebne sestavine, ki  lak varujejo pred UV žarki, dežjem, celo rahlimi praskami. Redno pranje lahko preprečuje tudi nastanek rje ali pa vsaj upočasni njen razvoj.

Avtomobili niso večni in v veliko primerih se zgodi, da avto nekega dne prodamo, lahko zaradi potrebe po večjem avtomobilu ali pa nam ta preprosto ni všeč. Dobro ohranjen avto, ki bo lep tudi na izgled, bo dosegel veliko večjo ceno kot neka umazana podrtija. V vzdrževanje zunanjosti avtomobila pa spada tudi poliranje. Tudi tega se lahko lotite doma brez problemov in posebnih orodij, zahteva pa malce več truda. Polirno kremo lahko kupite v vsaki trgovini z avto deli, potrebujete pa le še nekaj mehkih krp, ki ne poškodujejo laka, v veliko pomoč pa vam bo vrtalno orodje z penastim nastavkom, ki vam lahko prihrani kar veliko truda. Poliranje da avtomobilu izreden sijaj, lak pa daje vtis, kot, da bi avto pripeljali iz trgovine. Zunanje vzdrževanje avta nam ne vzame veliko časa, lahko pa zelo pripomore pri samemu videzu, dovolj je, če zanj poskrbimo vsaj enkrat na mesec.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti, Zunanjost. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja