Servis motornih koles

servis motorjaVsako motorno kolo ima tako kot avtomobili servisno knjižico, v kateri je zapisano, kdaj je treba motor odpeljati na redni servis. Redni servis motornih koles vam zagotavlja manj okvar in odlično delovanje vašega motorja, kljub temu pa je občasno treba poskrbeti tudi za izredni servis oziroma za dodatno popravilo ali zamenjavo kakšnega dela motornega kolesa.

Servisiranje motorjev

Servis motornih koles mora poleg usposobljenega in izkušenega kadra zagotoviti tudi širok izbor različne motoristične opreme in nadomestnih delov, ki morajo biti vedno na voljo, zato se je pametno odločiti za servis, ki ponuja tudi nakup takšnih delov, saj bodo tako imeli vse, kar potrebujejo za servisiranje in popravilo hitro pri roki.
Kadar pride do poškodbe motorja, ga je dobro peljati na servis, da se ugotovi, kaj je z motorjem narobe. Nekatere poškodbe in okvare namreč niso vidne navzven, kljub temu pa vas lahko ovirajo pri vožnji oziroma onemogočajo, da bi bila ta varna ali popolnoma brezskrbna. Seveda lahko že sami predpostavite, kaj je narobe z vašim motorjem, naročite rezervni del in ga zamenjate, če to znate, še bolje pa je, da vsaj vsake toliko časa poskrbite tudi za strokoven servis, ki bo odpravil tudi tiste napake in poškodbe, ki jih sami morda še niste opazili.

Redni in izredni servis motornih koles

Za motorno kolo je treba redno skrbeti tako z vzdrževanjem kot s servisiranjem. Redni servisi za to niso vedno dovolj, saj je treba poskrbeti na primer tudi za menjavo pnevmatik, nameščanje kakšne dodatne opreme na motor in podobno, Servis lahko namreč poskrbi tudi za vse našteto, poleg tega pa vam nudi tudi popravilo v primeru nesreče, poškodb ali okvare.
Če pride do nesreče, v kateri ste bili udeleženi in ste pri tem utrpeli tudi poškodbe vašega motornega kolesa, se velja pozanimati, če vam škodo na njem lahko krije zavarovalnica, v primeru, da to ni možno, pa se za servis dogovorite samoplačniško.
Pri servisiranju po nesreči je pomembno vedeti še to, da ni nujno, da poškodovane ali okvarjene dele vašega motornega kolesa nadomestite z novimi originalnimi deli, ki so navadno precej dražji od tako imenovanih kompatibilnih delov. Slednji so ravno tako popolnoma ustrezni za vaš motor ter enako kakovostni kot originalni deli, razlika je le v nižji ceni. Če bi radi prihranili, potem se odločite za servis.

Ta vnos je bil objavljen v Nasveti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja